To je to što me zanima!

Ljubičić briljira i u šahu: Ljubo je remizirao s petim na svijetu!

Ivan Ljubičić nam je donio olimpijsku broncu 2004. godine, Davis Cup 2005., osvojio je Indian Wells, a sada je pokazao da je sjajan i u šahu namučivši jednog od najboljih na svijetu...
Vidi originalni članak

Bio je sjajan tenisač, fantastičan je trener, a briljira i u šahu. Ma Hrvat Ivan Ljubičić (41) može baš sve! Ljubo se umirovio još 2012. godine i posvetio se trenerskom poslu. 

Već nekoliko godina pod svojom palicom drži legendarnog Rogera Federera. Tenis se ne igra već dva mjeseca zbog korona virusa, a ta bi stanka mogla potrajati barem još dva mjeseca. Ivan je iskoristio to vrijeme kako bi usavršio svoje vještine u nekim drugim hobijima, a jedan od njih je i šah gdje je pokazao visoku razinu znanja.

Peti šahist svijeta Francuz Maxime Vachier-Lagrave organizirao je online simultanku u kojoj je sudjelovao nekoliko ljudi, a među njima i naš Ljubičić. Uspio je odoljeti svim napadima i izvukao je remi protiv Francuza koji bi se trebao sučeliti s Magnusom Carlsenom za naslov Svjetskog prvaka. 

Donio nam je olimpijsku broncu 2004. godine, Davis Cup 2005., osvojio je Indian Wells, a sada je pokazao da je sjajan i u šahu namučivši jednog od najboljih na svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • trtajun 11.04.2020.

    Ljubicic trener najboljem u povijesti.svasta,on je samo sparing partner koji prebacuje lopticu prekomreze fedejeju

  • mješina 11.04.2020.

    Mvl se sprdo i to zna svatko sa imalo znanja o šahu

  • 11.04.2020.

    Inače Francuz kad igra kao crni na e4 igra sicilijanku, tj. c5 i uz Magnusa je vjerojatno najveći majstor tog otvaranja. Štoviše, igra upravo Najdorfovu varijantu kad mu to bijeli dopusti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare