To je to što me zanima!

Ljubičić kao nekad: Tko je taj Juan Martin del Potro?

Ivan Ljubičić je u 2. kolu turnira u Monte Carlu sjajnom igrom pobijedio ponajboljeg svjetskog tenisača 4-6, 6-1, 6-4. Trebala su mu 2,5 sata
Vidi originalni članak

On će biti najveći konkurent Rafaelu Nadalu u Roland Garrosu. Na cementu je vrhunski, ali na zemlji je još bolji, govorili su teniski stručnjaci u posljednje vrijeme o Juanu Martinu del Potru. Mladi Argentinac, veoma talentirani 20-godišnjak, velikim koracima grabi prema naprijed. U karijeri, ali ne i u Monte Carlu. Tamo 'stoluje' Ivan Ljubičić, stanovnik zgrade odmah uz terene, igrač koji oduvijek ima neku posebnu vezu s ovim turnirom. Ondje je došao do prve velike pobjede na Touru, kao 20-godišnjak je Jevgeniju Kafeljnikovu prepustio samo tri gema na ovim terenima. Nikad nije otišao dalje od četvrtfinala, ali uvijek je uživao igrati ovdje.
S Juanom Martinom del Potrom, koji uz Nadala, Federera, Đokovića i Murraya spada u najuži svjetski vrh, Ljubo je igrao dva i pol sata. Počeo je sjajno, poveo 3-0, ali do kraja prvog seta uzeo je još samo gem. No zato je sve naplatio u drugom. Dvaput je uzimao servis Argentincu. Del Potro niti jedanput nije uspio ni zaprijetiti Ivanovu servisu, ostao je na samo jednom gemu. A Ljubo je bio u velikom naletu. Oduzeo je Del Potru i prvi servis u trećem setu, došao do 2-1 i 40-15, no tad se umorio. Del Potro je s četiri poena u nizu vratio break zaostatka i čuvao svoj servis iduća dva gema. Ljubo je na 4-4 opet imao 40-15, a tu prednost nije ispustio. Došao je i do petog breaka u meču te iskoristio treću meč-loptu.
U trećem kolu Ljubu čeka Talijan Simone Bolelli, koji je izbacio Srbina Janka Tipsarevića (7-5, 6-3) . Bolelli je 41. igrač svijeta i solidan ždrijeb za treće kolo, no prođe li ga, Ljubičić će vjerojatno na Rafaela Nadala.

ATP MONTE CARLO, 2. KOLO
Ivan Ljubičić - Juan Martin del Potro 4-6, 6-1, 6-4

Idi na 24sata

Komentari 6

  • vedran_zgb 16.04.2009.

    jedna prava pobjeda nakon dugo dugo i odmah ga se dize u nebesa...nema on kaj radit medu ovim najboljima

  • 16.04.2009.

    Ne pricaj gluposti, ovo ti se usr.lo,inace gubis sve,od nekih...xy autsajdera. Ajd u penziju, ne sramoti se jer si bio jako dobar.

  • user_34983 15.04.2009.

    bravo ljubo! radost koju si nam priuštio u devis cupu živi i danas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare