To je to što me zanima!

Ljubo ispao u četvrtfinalu Madrida, Đoković slavio...

Hrvatski tenisač nije izborio nastup u polufinalu turnira Masters serije 1000 u Madridu. Bolji od njega u četvrtfinalu bio je Đoković sa 6-4, 6-4
Vidi originalni članak

Bio je ovo treći međusobni ogled Ivana Ljubičića i Novaka Đokovića i druga pobjeda četvrtog igrača s ATP ljestvice. Ljubičić je ponovno odigrao, u cjelosti gledano, dobar meč, no nedostajalo mu je preciznosti na lopte koje bi donosile prevagu u njegovu korist. Statistika će reći da hrvatski tenisač u prvome setu nije imao niti jednu priliku za oduzimanje protivnikovog servisa, dok je Đoković bio uspješan u jednom od tri pokušaja. Dvije lopte za obrat nije iskoristio kod 2-2, dok mu je prva kod 4-4 bila precizna.
Imao se Ljubičić lijepu šansu za vratiti u meč. Prilikom Đokovićevog servisa za prvi set 54. igrač svijeta imao je u svojim rukama 30-15 i lagani forhend koji bi mu donio dvije vezane break lopte. Đoković je znao iskoristiti ponuđeno... Početkom druge dionice igre Ljubičić se odmah suočio s prijetnjom na svoj servis, no spasio je 30-40, da bi potom odmah u narednom gemu prvo forhendom, a potom bekendom propustio iskoristiti dvije lopte za prednost na otvaranju drugog seta. Pokazale su se one jedinim prilikama za oduzimanjem Đokovićevog servisa.
Treći nositelj je, pak, iskoristio drugu (lijepo skratio loptu uz mrežu) kod 3-3 i plasirao se u polufinale gdje će igrati protiv boljeg iz ogleda prvog i sedmog nositelja, Rafaela Nadala i Fernanda Verdasca.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bizzy_dany 15.05.2009.

    dra... koji si ti krompiras! Djokovica samo Nadal moze trenutno da pobedi... tako da ce pre ili kasnije biti No.2 sveta!

  • user_34983 15.05.2009.

    i kad gube i kad tuku...bravo ljubo. taj je junger, daš mu po repu drugi put. da s njime igramo u devisu, znam da bi ga razbia.

Komentiraj...
Vidi sve komentare