To je to što me zanima!

Ljubojica: Ivan Ljubičić je uzeo najveći turnir karijere

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U proteklih je tjedan dana Ljubo u Indian Wellsu pobijedio redom Novaka Đokovića, Rafu Nadala i Andyja Roddicka. S 31 godinom igra najbolji tenis
Vidi originalni članak

Uživam maksimalno. Hvala svima koji su vjerovali u mene. Volim Indian Wells i drago mi je da sam upravo ovdje osvojio svoj najveći trofej na Touru, rekao je Ivan Ljubičić nakon što je 7-6 (3), 7-6 (5) pobijedio Andyja Roddicka u finalu kalifornijskog Masters ATP 1000 turnira.
U petak, na svoj 31. rođendan, nije morao na teren. Uživao je u hotelskom bazenu sa sinom Leonardom i suprugom Aidom. Dan ranije “skinuo” je Novaka Đokovića, dan poslije - Rafaela Nadala. A u nedjelju je “pao” još jedan iz ekskluzivnog kluba Top 10.
- Imali smo puno sjajnih igrača i čast mi je što sam prvi Hrvat u finalu Indian Wellsa, prvi Hrvat pobjednik ovog turnira.  Nije tajna da mi je ovo jedan od najdražih turnira - izjavio je Ljubo koji je za naslov zaradio 605.500 $.
Našem tenisaču je ovo prva pobjeda u karijeri na turnirima iz Masters Serije.
- To je upravo ono što mi je nedostajalo. Presretan sam zbog ovog trofeja. Prošle godine uoči ovog turnira bio sam izvan najboljih 70 i nitko na mene nije računao. Tad sam došao do četvrtfinala i počeo sam opet sjajno igrati. Ne sumnjam da mogu ponovno biti među najboljima - izjavio je 31-godišnjak, koji je igrao u 22 finala na Touru.
Dugo je uživao u pobjedi protiv Nadala, potom i protiv Roddicka. Gotovo sat vremena bio je na raspolaganju američkim medijima.
- Top 10? Ništa nije nemoguće. Bitno je samo da nema nikakvih ozljeda. Više se nemam kome dokazivati, a ako igraš opušten, sve je moguće - rekao Ivan koji bi danas trebao biti 13. tenisač svijeta.
Prije godinu dana razmišljao je čak i o mirovini. Loši rezultati su se nizali, a pobjede su bile rijetkost.
- Da sam ispao iz 100 najboljih, ne bi imalo smisla gubiti vrijeme. Ali dokazao sam da i veterani mogu biti sjajni - zaključio je hrvatski tenisač.
Po prvi je puta u karijeri pobijedio tri igrača iz Top 10 na jednom turniru. Po prvi puta osvojio je toliko željeni Masters. Tu ne misli stati...
- Nemam kome više što dokazivati. Sve što napravim je veliki plus – zaključio je pobjednik Indian Wellsa.
Trener Riccardo Piatti stisnuo mu je šaku te ga tradicionalno poljubio u glavu. Svih 16.000 gledatelja pljeskalo je još nekoliko sekundi, a ovacije nisu prestale ni dok je napuštao teren...

'SAM BOG MI JE POSLAO IVANA'
Prije 13 godina počeli smo suradnju i tada nisam mislio da bi mogao imati ovakvu karijeru. Ljubo je sjajan čovjek i sam Bog mi ga je poslao. Užitak je raditi s njim, rekao je Riccardo Piatti, Ivanov dugogodišnji trener.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • anariva 22.03.2010.

    Cula sam da su u Banjaluci navijali i slavili kao i kad Djokovic pobjedi, ipak si ti i njihov - lijepo od njih. HRT netreba komentirati, nisu imali sluha za Ljubu niti kad je stigao u hrvatsku, niti kad je nosio hrvatski tenis na svojim ledjima, valjda nije nametljivi i pun sebe dalmatinac, da bi ga postovali. Cestitam ti i da jos dugo igras takav tenis.

  • crnilabud 22.03.2010.

    ,,,evo i mene,,,svaka čast šakalu na komentaru,,,herceh-bosno srce ponosno!!

  • -zZzbuNJeEeNi_ToNy- 22.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare