To je to što me zanima!

Ljutiti Adebayor: Odluka CAF-a je monstruozna!

Napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor revoltiran je odlukom Afričkog nogometnog saveza da isključi Togo sa sljedeća dva AKN-a
Vidi originalni članak

- Predsjednik CAF-a je neodgovoran. Imam osjećaj da nema poštovanja - izjavio je nogometaš Manchester Cityja i napadač reprezentacije Toga Emmanuel Adebayor. Zatražio je centarfor odstup prvog čovjeka Afričke nogometne federacije (CAF) nazvavši CAF-ovu odluku o suspenziji Toga sa sljedećih dvaju kontinentalnih prvenstava skandaloznom. Zbog petljanja političkog vrha u pitanja Togoanskoga nogometnog saveza, isti je također kažnjen novčanom kaznom od 50.000$. Iz Toga su već najavili da će se žaliti na odluku CAF-a. Njihovo napuštanje Kupa nacija, koji danas završava u Angoli finalom između Gane i Egipta, prouzročio je teroristički napad na autobus s toganskim reprezentativcima u Cabindi, pri kojem su smrtno stradala trojica muškaraca: vozač autobusa, te glasnogovornik i pomoćni trener togoanske nacionalne vrste.
- Gospodon Issa Hayatou služio je Africi i afričkom nogometu, ali sada mora otići. Ova je odluka monstruozna - izjavio je Adebayor za L'Equipe.
- Dvojica vrlo poštovanih afričkih nogometnih djelatnika su poginula, a naš je golman završio s tri metka u tijelu. Pa nismo se samo tako ujutro probudili i odlučili napustiti natjecanje - rekao je Adebayor dodavši:
- Da je kamerunski golman Carlos Kameni dobio tri metka, ili da je 20 minuta rešetan autobus s nogometašima Obale Bjelokosti kao što je bio naš, Kup nacija bi istog trenutka bio prekinut.
- Još uvijek proživljavam taj napad. Nemoguće mi je uopće misliti na nogomet. Otkad se to dogodilo, svaki mi san prekidaju noćne more.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • JAX 31.01.2010.

    slažem se

  • JoleSB 31.01.2010.

    Gdje su sada FIFA i UFEA, ovo je sramota!

  • ddino 31.01.2010.

    Siljota nadajmo se da nece :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare