To je to što me zanima!

Lochte je 'poharao' SP u Šangaju, a Kinez uzeo rekord

Svjetsko prvenstvo u Šangaju završilo je s 'praskom'. Konačno je srušen najstariji svjetski rekord, onaj na 1500 metara. U povijest se upisao kineski plivač Sun Yang
Vidi originalni članak

U nedjelju je u Šangaju okončano Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, a zadnju su riječ imali najbolji svjetski plivači i plivačice. I možemo reći da se na kraju zbilja dogodio "šlag na tortu".

Naime, kineski plivač Sun Yang je srušio najstariji svjetski muški rekord, te Australac Grant Hackett više nije plivač s najboljim vremenom na najduljoj plivačkoj dionici - 1500 metara slobodno. Hackett je 2001. godine u japanskoj Fukuoki na Svjetskom prvenstvu isplivao 1500 metara za 14:34.56, ali novo najbolje vrijeme sada iznosi 14:34.14, što znači da je Kinez bio za 42 stotinke brži od Hacketta.

Drugo mjesto osvojio je Kanađanin Ryan Cochrane (14:44.46), dok je broncu osvojio Mađar Kiss (14:45.66).

Amerikanac Ryan Lochte je u nedjelju zaokružio priču o najuspješnijem plivaču ovog prvenstva. Naime, osvojio je u utrci na 400 metara mješovito peto zlato u Šangaju. Pobijedio je s vremenom 4:07.13 ispred sunarodnjaka Tylera Claryja (4:11.17) i Japanca Yuja Horihata (4:11.98).

Prije ovog nedjeljnog zlata Lochte je postao prvakom na 200 slobodno, 200 leđno, 200 mješovito i u štafeti 4x200 slobodno.

Michael Phelps je, pak, u nedjelju osvojio ukupno sedmu medalju u Šangaju, te četvrtu zlatnu. Bio je član američke štafete 4x100 mješovito koja je s vremenom 3:32.06 pobijedila ispred Australije i Njemačke.

Jessica Hardy osvojila je zlato na 50 prsno (30.19), da je Šveđanka Therese Alshammar postala prvakinja na 50 slobodno (24.14), te da je još jedna Amerikanka, Elisabeth Beisel, nova slavljenica na 400 mješovito (4:31.78). Kod plivača je, pak, svjetsko zlato na 50 leđno obranio Britanac Liam Tancock (24.50).

Idi na 24sata

Komentari 6

  • ml 31.07.2011.

    Prvo,nemogu vjerovati da je 24 sata napisao nešto o ovako lijepom sportu,da je cak oduzeo malo mjesta nogometu da bi nešto o plivanju rekli.A reci da je naše plivanje nula su gluposti,sa seniorima imamo problema,ali tko se razumije u plivanje znat će da je naš reprezentativac Mihael Vukić prije par tjedana na juniorskon EP osvojio jedno zlato i srebro,mladi Ivan Capan je prošle godine bio prvi na olimpiadi mladih u Singapuru.Evo pošto pratim plivanje,gledao sam mnoge momke koji su također bili na toj olimpijadi mladih na postoljima sada su se mogli vidjeti u polufinalima i finalima na seniorskom SP,jer njihova država ih prepozna kao talente dok u nas,ako netko nepreuzme stvar u svoje ruke ništa se nemože...Informirajte se malo u kakvim uvjetima naši plivači treniraju,uložite novca malo u plivanje,pa će se rezultati vratiti,konkretno bazeni na poljudu su sramotni,4 kluba se moraju zbijati u par pruga,klubovi nemaju novaca za djecu odvest na nikakva natjecanja,općenito plivanju nitko ne pridaje pozornsti osim ako netko ne osvoji medalju na olimpijadi ili SP kao npr.Draganja,dok nogomet preplaćeni govnari iz Hajduka svaki dan zauzimaju 5 strana novina...Ulagajte gospodo,proučite uvjete u Americi i kod nas,pa se mislite zašto nam mladi plivači žele dobiti stipendiju na američkim fakultetima i otići iz ove države...

  • _dino_ 31.07.2011.

    hmmm...mi smo u velikim problemima sa plivanjem pa mi od gordana i ono sta je duje napravio u mančesteru nismo nist napravili...a kolko vidim bas se i nespominju neki mladi talenti...a i ovaj duje nest otpliva pa onda nije spreman il ga stalno ozljede muce....nase plivanje je 0

  • onaj 31.07.2011.

    Naši da trče pored bazena, imam dojam da bi bili sporiji od današnjeg plivačkog vrha. Gdje smo mi spali, jel ima itko među 20 najboljih u bilo kojoj discipkini?

Komentiraj...
Vidi sve komentare