Obavijesti

Sport

Komentari 6

Lochte je 'poharao' SP u Šangaju, a Kinez uzeo rekord

Lochte je 'poharao' SP u Šangaju, a Kinez uzeo rekord
4

Svjetsko prvenstvo u Šangaju završilo je s 'praskom'. Konačno je srušen najstariji svjetski rekord, onaj na 1500 metara. U povijest se upisao kineski plivač Sun Yang

VIDEO

U nedjelju je u Šangaju okončano Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, a zadnju su riječ imali najbolji svjetski plivači i plivačice. I možemo reći da se na kraju zbilja dogodio "šlag na tortu".

Naime, kineski plivač Sun Yang je srušio najstariji svjetski muški rekord, te Australac Grant Hackett više nije plivač s najboljim vremenom na najduljoj plivačkoj dionici - 1500 metara slobodno. Hackett je 2001. godine u japanskoj Fukuoki na Svjetskom prvenstvu isplivao 1500 metara za 14:34.56, ali novo najbolje vrijeme sada iznosi 14:34.14, što znači da je Kinez bio za 42 stotinke brži od Hacketta.

Drugo mjesto osvojio je Kanađanin Ryan Cochrane (14:44.46), dok je broncu osvojio Mađar Kiss (14:45.66).

Amerikanac Ryan Lochte je u nedjelju zaokružio priču o najuspješnijem plivaču ovog prvenstva. Naime, osvojio je u utrci na 400 metara mješovito peto zlato u Šangaju. Pobijedio je s vremenom 4:07.13 ispred sunarodnjaka Tylera Claryja (4:11.17) i Japanca Yuja Horihata (4:11.98).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije ovog nedjeljnog zlata Lochte je postao prvakom na 200 slobodno, 200 leđno, 200 mješovito i u štafeti 4x200 slobodno.

Michael Phelps je, pak, u nedjelju osvojio ukupno sedmu medalju u Šangaju, te četvrtu zlatnu. Bio je član američke štafete 4x100 mješovito koja je s vremenom 3:32.06 pobijedila ispred Australije i Njemačke.

Jessica Hardy osvojila je zlato na 50 prsno (30.19), da je Šveđanka Therese Alshammar postala prvakinja na 50 slobodno (24.14), te da je još jedna Amerikanka, Elisabeth Beisel, nova slavljenica na 400 mješovito (4:31.78). Kod plivača je, pak, svjetsko zlato na 50 leđno obranio Britanac Liam Tancock (24.50).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi