To je to što me zanima!

Lokomotivom idu na Zdravka Mamića, prvenstvo je upitno

Ovo je najbolja potvrda da inspekcija radi svoj posao i da ‘isušivanje nogometne močvare’ nije zaboravljeno, rekao je Petar Skansi, pomoćnik ministra Jovanovića
Vidi originalni članak

Kad je tražila licenciju za 1. HNL, Lokomotiva je bila udruga građana čiji je predsjednik Zdravko Mamić, a potpredsjednici Damir Vrbanović i Zoran Mamić. Direktora "lokosa" Božidara Šikića plaćao je Dinamo, a predsjednik Tin Dolički istodobno je član izvršnog odbora Dinama.  

Ovo je samo dio razloga zbog kojih je sportska inspekcija naredila HNS-u da u roku od 15 dana izbaci Lokomotivu iz lige. Između ostaloga, utvrđeno je i da NK Lokomotiva koristi službenu e-mail adresu nklokomotiva@nk-dinamo.hr.

- Izbacit će Lokomotivu i poništiti zadnjih pet prvenstava? Super, onda će i Bayernu oduzeti Ligu prvaka od lani - ironično je rekao trener Dinama Zoran Mamić iako nije bilo ni vrijeme ni mjesto za ironiju...

Inspekcija je uspjela u onome u čemu Agencija za tržišno natjecanje nije - pronaći “pupčanu vezu” između dva kluba.

- Ovo je najbolja potvrda da inspekcija radi svoj posao i da ‘isušivanje nogometne močvare’ nije zaboravljeno - rekao je pomoćnik ministra Petar Skansi.

- Napravljena je detaljna analiza dokumentacije i ona je pokazala niz nepravilnosti - dodao je Skansi.

U međuvremenu su se igrači Lokomotive pripremali za današnji ogled s Istrom.

- Što ako nas izbace? Ništa, to nam je samo dodatni motiv da posljednje dvije utakmice u Prvoj HNL odigramo najbolje što možemo - kaže trener Lokomotive Tomislav Ivković.

Cijelu priču pokrenula je udruga Naš Hajduk.

- Za ovo se borimo zadnje dvije godine. Nadam se da je ovo početak kraja nečasnih radnji u hrvatskom nogometu - rekao je Bojan Islamović iz udruge.

Bude li Lokomotiva doista izbačena zbog nepravilnosti iz 30. travnja 2009., otvorit će se čitav niz slučajeva.

- Ako se odlučuje pet godina unatrag, zašto se to ne tiče Gorice - pita se Nenad Črnko, predsjednik kluba kojem u sezoni 2010/11. nije dozvoljen ulazak u 1. HNL, što je nakon godinu i pol dana proglašeno nevažećim.

- Bojim se da će i dalje sve ostati isto - dodaje Črnko.

Ekskluzivni dokument s Mamićevim potpisom objavila Zagrebancija

NK Dinamo i NK Lokomotiva sklopili su 20. siječnja 2009., šest mjeseci prije nego što će Lokomotiva ući u 1. HNL, sporazum o poslovno-sportskoj suradnji, piše portal Zagrebancija. Taj dokument, tvrde iz sportske inspekcije, ključan je dokaz pupčane povezanosti tih dvaju klubova. 

Idi na 24sata

Komentari 214

  • jasmin don horvat 17.02.2014.

    jovnaović mu pokazao ko je gazda....bravo!

  • Majstorsmora_2 16.02.2014.

    "Prvenstvo je upitno"... ma ne, stvarno? hahahahaha

  • user_308618 16.02.2014.

    Lokomotivom na Mamića? Pa imaju nove A6, što će im Lokomotiva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare