To je to što me zanima!

Lončarićev euro-debi: Ma ovu priliku neću prokockati

Filip Lončarić (23) debitirat će večeras u Europi na golu Dinama protiv Temišvara u Rumunjskoj. Savjetovao ga je i prvi golman Dinama T. Butina
Vidi originalni članak

Nakon što je protiv Salzburga i Anderlechta primio golove koji idu u rubriku “obranjivi”, treneru Jurčiću i Zdravku Mamiću “pukao” je film. Na gol je postavljen Filip Lončarić.
- Rečeno mi je samo da opet branim. I to je sve - rekao je uoči susreta Filip Lončarić, koji je na golu Dinama debitirao 2006.
- Strahovito talentiran. Dinamov golman za sljedećih deset godina - pričao je legendarni “modri” golman Zlatko Škorić.
No Fićo je krenuo krivim putem. Na pripremama u Međugorju zakasnio je na trening, a kako je rekao Mamić, igre na sreću bile su mu veliki porok. Izgubio je mjesto.
- Shvaćam da sam ponovno dobio priliku. Ovu ne mislim samo tako prokockati - kaže Lončarić, kojemu će utakmica u Temišvaru biti prva u europskim natjecanjima.
Tomo Butina tvrdi da je Fićo najtalentiraniji hrvatski golman. Često ga savjetuje.
- Dobio sam nekoliko savjeta i uoči odlaska u Rumunjsku. Stalno pričamo - kaže Fićo.
Temišvar je tvrda, čvrsta, momčad koja, kako kaže Jurčić, stvara jako malo šansi. Ali isto tako ni protivniku ne dopušta približavanje golu. Takve baš ne odgovaraju Dinamu.
- Stoga moramo kroz pas igru pokušati doći do šansi. A ako dođemo, odmah je iskoristiti. Jer neće ih baš biti puno - rekao je Dinamov stup obrane Robert Kovač.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • st1986 01.10.2009.

    Koji grad osim Moskve ima gradski derbi Dinamo - Lokomotiva?

  • lucky365 01.10.2009.

    @athletia.... na ovom portalu čim nešto napišeš protiv dinama dobiješ hrpu minusa tako da... A što se tiče Lončarićevog talenta: 1. talenat sa 23 godine-ne bi išlo 2. golman nepoznatih sposobnosti-branio je sve skupa 10 utakmica 3. pravi sportaši ne loču i ne kockaju do 5 ujutro 4. pravi Hrvat nikad ne bi reka da mu je ispod časti igrat za reprezentaciju,makar to bila mlada selekcija I još jedna stvar,Matej Delač je talenat,a ovo je ispodprosječni golman

  • user_37063 01.10.2009.

    kako god i ako bude dobro branio, kad tad ce se desiti kiks i onda ce ga svi zaj.....isto je i sa turinom bilo pa ga se sad opet poveziva sa dinamom triba biti strpljiv i dati sansu i nakon grijesaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare