To je to što me zanima!

Loša trava: Grad Hajduku ne želi platiti svježu travu

Radovi na novom poljudskom travnjaku mogli bi stajati više od dva milijuna kuna, a ne zna se tko će to platiti jer grad ne namjerava plaćati travu
Vidi originalni članak

Stručna ekspertiza je pokazala kako je poljudski travnjak nepovratno uništen. Potrebna je temeljita rekonstrukcija koja uključuje zamjenu trave, popravku drenaže i postavljanje sustava navodnjavanja...
- Znali smo mi to i prije ekspertize - tvrde djelatnici koji rade na održavanju travnjaka, uz napomenu kako će “zakrpani” travnjak izdržati “neko vrijeme”, no najkasnije nakon sezone rekonstrukcija je nužna.
- Vidjeli ste protiv Rijeke koliko nam je loš travnjak ometao igru. Zaslužujemo bolje uvjete, uostalom, kako ćemo ugostiti hrvatsku reprezentaciju ili europske klubove na ovakvom neadekvatnom terenu - pita se zabrinuti sportski direktor Hajduka Ivan Buljan. 
- Novca nema i ne dolazi u obzir zamjena travnjaka na Poljudu - upozorava splitski gradonačelnik Ivan Kuret, pa se postavlja pitanje tko će platiti radove koji bi, predviđa se, mogli stajati i više od dva milijuna kuna.
- Doista ne znam tko će platiti. Treba vidjeti što stoji u novom ugovoru o dugoročnom najmu stadiona između Grada Splita i Hajduka. Po starom je grad obavljao investicijsko, a Hajduk tekuće održavanje - priznao je gradski poglavar za sport Ivan Veštić, a direktor Hajduka Fredi Fiorentini upozorava kako je stari ugovor još na snazi. Prema njemu je investicija u novi travnjak na Poljudu obveza Grada Splita...

TORCIDA: MI NISMO RASISTI
Koreografiju Torcide koja podsjeća na zabranjeni transparent - južnjačku zastavu s natpisom “White Boys” delegat Zečević prijavio je organima HNS-a. Hajduku prijeti kazna zbog rasizma, no u Torcidi ne vide ništa spornoga.
- Odavno smo uputili HNS-u upit u kome tražimo pojašnjenje zašto je transparent zabranjen i još nam nisu odgovorili - tvrdi tajnik Torcide Stipe Lekić.
- Isti je transparent Torcida nosila tijekom '80. i '90. i nije bio zabranjen. On nije rasistički, južnjačke zastave, kao simbol otpora juga prema sjeveru, nose i navijači s juga Italije, Francuske...

RECESIJA OGRANIČAVA TROŠENJE GRADSKOG NOVCA
U novom gradskom proračunu neće biti dovoljno novca za kapitalnu investiciju - novi travnjak na Poljudu...
- Strogi propisi Uefe i HNS-a traže nove preinake u sustavima vatrodojave, panik rasvjete, hidrantske mreže, popravka sanitarnih čvorova... Treba vidjeti što je prioritet, pa ćemo odlučiti shodno tome  - kaže ravnatelj Javne ustanove športskih objekata (JUŠO) Stipan Jurišić.

NEKA PLATI ONAJ TKO JU JE UNIŠTIO!

Ionako loš travnjak na Poljudu dodatno je ruiniran nakon koncerta Iron Maidena i smotre vatrogasaca koje je organizirao Grad Split.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mirni1 19.11.2008.

    nek navijači kolektivno prošeću po travnjaku i unerede se. usput može i strikoman napraviti milenijsku fotografiju

  • alo_mačko 19.11.2008.

    a wc-i na poljudu su najblaze receno SRAMOTA!

  • Hrc_dinamo 18.11.2008.

    imam ja tri hektara djeteline za prodat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare