To je to što me zanima!

Loše vijesti: Skijaši u Söldenu bez podrške brojnih navijača

Gledatelja neće biti jer je zaštita važna, a to je želja Međunarodne skijaške federacije i AustrijskoG skijaškog saveza - izjavio je u srijedu predsjednik organizacijskog odbora Jakob Falkner...
Vidi originalni članak

Organizatori veleslalomskih utrka za Svjetski skijaški kup u austrijskom Söldenu, kojim tradicionalno započinje elitno natjecanje najboljih alpinaca i alpinki svijeta, objavili su da će ovogodišnje izdanje biti održano bez nazočnosti gledatelja zbog pandemije izazvane koronavirusom.   

- Gledatelja neće biti jer je zaštita važna, a to je želja Međunarodne skijaške federacije i AustrijskoG skijaškog saveza - izjavio je u srijedu predsjednik organizacijskog odbora Jakob Falkner za austrijski dnevnik Tiroler Tageszeitung.

Utrke će biti održane 17. i 18. listopada, tjedan dana prije nego što je originalno bilo planirano, kako bi se mogla stvoriti izolirana zona, tzv. balon, za natjecatelje i prateće osoblje, kako ne bi dolazili u doticaj s turistima i navijačima.

U tom 'balonu' će biti mjesta i za novinare te ograničeni broj gostiju s pozivnicama, koji će morati izbjegavati međusobne bliske kontakte kako bi se umanjila mogućnost zaraze.

Za vrijeme utrka neće biti ni uobičajenih popratnih događanja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MarijoKovacevic 08.10.2020.

    U austriji 800 mrtvih sa corona virusom, a ovi nas prave budalama i izigravaju silu nad ljudima. Još malo pa su mi se svi sportovi ogadili radi tog iživljavanja nad nama ljudima i navijačima...samo ponjekad pogledam radi naših sportaša inače su mi se ogadili sa tim maskama i tim cirkusom. Dabogda crkli više ti koji to odlučuju i bankrotirali svi...

  • mihic82 19.08.2020.

    Inace u Soldenu bude oko 500 gledatelja koji nisu povezani sa natjecateljima

  • Ljuti 19.08.2020.

    Jedva cekam da vas Austrijance stavimo na crvenu listu u pol zimske sezonu, jasno da necete propasti kad vam ne dodje 120.000 Hrvata, ali cete to financijski bolno osjetiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare