To je to što me zanima!

Lov na četvrto pretkolo: S. Belupo izgubio, Bijeli 1-1

Nogometaši Hajduka i Slaven Belupa gostuju u prvim utakmicama trećeg pretkola Europske lige. Slaven kod norveškog Tromsa, Hajduk kod Žiline
Vidi originalni članak

Slaven Belupo počeo je svoju utakmicu kod favoriziranog norveškog Tromsoa u 19.00 sati, dok Hajduk u slovačkoj počinje u 19.30 utakmicu protiv Žiline.
U prvih 20 minuta Slaven je ravnopravan Norvežanima te čak gosti iz Koprivnice prvi prijete golu Norvežana. Već u prvoj minuti prema golu domaćina iz slobodnog udarca puca Jurić. Tromso ipak preuzima inicijativu i iz minute u minutu sve su opasniji za gol Slaven Belupa kojeg brani Rodić.
Počeo je i Hajduk u slovačkoj Žilini. Bijeli su krenuli samo s jednim isturenim napadačem, Paraibom.
Već u prvoj minuti Subašić je primoran na intervenciju. Loše je počeo Hajduk. Druga minuta, druga obrana Subašića. Odlično je pucao kapetan Jež sa 17 metara, no Subašić nekako brani.
38' - GOOOL!!! Slaven Belupo vodi 1-0 golom Nikole Šafarića iz penala.
Vraćamo se u Slovačku. Prva kakva takva prijetnja Hajduka. Skoko puca visoko preko gola. Još jednom Skoko i opet bez prijetnje za Perniša. Lopta ide pokraj gola.
POLUVRIJEME u Norveškoj. Slaven Belupo nakon prvih 45 minuta vodi 1-0. Odlična vijest za sve u Hrvatskoj. Bravo Slaven!
U Žilini je u tijeku 20. minuta i po prikazanom do sada Hajduk može biti sretan s nulom. Slobodnjak za Žilinu s dvadesetak metara, no Jež puca preko gola.
Hajduk je loš. Još jednom mora ih izvlačiti Subašić koji brani snažan udarac Adauta. Vezni red 'bijelih' kao da ne postoji.
Napokon dobra prilika Hajduka. Gabrić je dobro promiješao obranu Slovaka i ostao sam ispred golmana, no Perniš brani.
Nova odlična obrana Subašića. Zasad je mladi golman 'bijelih' najbolji pojedinac susreta. Gol za Žilinu u 33. minuti, no podignuta je zastavica pomoćnika. Strijelac Adauto je u zaleđu. U prvih 45 minuta utakmice u Žilini domaćin je puno bolja momčad i Hajduk doista može biti sretan što još drže svoju mrežu netaknutom.
GOL za Tromso zabio je Moldskred u 67. minuti utakmice i izjednačio na 1-1. Samo dvije minute kasnije za 2-1 i preokret u Norveškoj zabija glavom Rushfeldt. Šteta za Slaven.
Počelo je i drugo poluvrijeme u Žilini, no ništa se nije promijenilo u igri Hajduka. Bijeli su i dalje inferiorni domaćinu.
GOOOL!!! Hajduk vodi golom Paraibe u 52. minuti. Katastrofalnu grešku braniča Žiline iskoristio je odlično Paraiba i prebacio istrčalog golmana. Hajduk u drugom dijelu izgleda nešto bolje, veza je malo preuzela inicijativo i sada je to puno bolje za Splićane.
KRAJ utakmice u Norveškoj. Slaven Belupo je izgubio 2-1.
72' - Penal za Žilinu nakon prekršaja Gorana Rubila u šesnaestercu
73' - GOL za Žilinu zabio je Kobylik.
Pred sam kraj utakmice Žilina je imala odličnu priliku, no Lietava glavom puca pokraj gola. Slovaci su pritisnuli i kreću po pobjednički gol, a momčad Hajduka osvježili su Cernat, Rodić i Strinić. Odličan slobodnjak Ibričića, no lopta od braniča Žiline odlazi u prečku.
KRAJ i u Slovačkoj, 1-1.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • cristiano_7 30.07.2009.

    mislim da trebaju svi bit zadovoljni sa obzirom kakva nam je liga ovo je jos dobro...nitko se nije osramotio stovise mislim da ce dinamo i hajduk proci a i slaven ima realne sanse dovoljno mu je 1 :0 u koprivnici zbog gola u gostima...nije lose..

  • hudy777 30.07.2009.

    Ovaj kometator ko da je nadrogiran. Ja bi šah komentirao sa više žara!!

  • apocalypsa 30.07.2009.

    ajoj šteta Slavena, imali su vodstvo.al i nije tolko loš rez,može se u uzvratu.sretno našima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare