To je to što me zanima!

Lov na 'Zlatnu kopačku' HNL-a: Livaja statistički bolji, ali lakši raspored Drmića. A slučaj Čolak?

Dok Marko Livaja realizira više prilika za gol od Josipa Drmića, nikako se ne smije smetnuti s uma da Riječani u posljednja dva kola imaju najlakši mogući raspored
Vidi originalni članak

Dojam je bio kao da će 'desetka' Hajduka lagano postati nova 'Zlatna kopačka' HNL-a, ali kao i u utrci za titulu, moglo bi do posljednjeg kola biti u egalu. Trenutačno je u vodstvu Marko Livaja (28) koji je 33 kola zabio 23 gola, dok je Josip Drmić (29) do prije utakmice protiv Šibenika (5-3) bio na 18 golova, a onda je zabio tri komada iza leđa Lovre Rogića (26).

ANKETA: TKO ĆE BITI PRVAK? Raspored do kraja sezone: Sad Dinamo mora dobiti jedan derbi

A ako je vjerovati dosadašnjoj statistici, u maloj je prednosti igrač Hajduka. Tri je puta više startao od prve minute, a iako mu u prosjeku za gol treba 120 minuta, dok Drmiću treba 117, Livaja je mnogo efikasniji od Drmića, realizirao je 17 od 23 velike prilike što je 74%, dok je Drmić od 20 prilika zabio 11. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što se tiče asistencija i dodavanja tu je očekivano bolji Livaja koji je malo povučeniji od riječkog napadača, ali to sad nije u fokusu. Do kraja prvenstva spomenuti dvojac u idućem kolu igra međusobno na Rujevici, zatim Hajduk kod kuće dočekuje Istru 1961, a u posljednjem kolu 'bili' odlaze na Maksimir.

Drmić s druge strane ima mnogo lakši raspored pa je i tu mogući dokaz da statistici ne treba uvijek vjerovati. Nakon Hajduka, za napadača Rijeke slijedi gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa, a u posljednjem kolu na domaćem terenu igraju protiv Hrvatskog dragovoljca.

ČEFERIN NA POLJUDU Šef Uefe: Krajnje je vrijeme da i Hajduk počne ozbiljnije igrati u Europi, ne samo do Velike gospe

A mogao bi se možda i tad ponoviti slučaj Čolak kad je u 4-2 pobjedi u posljednjem kolu sezone 19/20 tad napadač Rijeke Antonio Mirko zabio četiri gola te se tako izjednačio s Mijom Caktašem iz Hajduka i Mirka Marića iz Osijeka s 20 golova. Završnica je napeta, a možda će odlučivati i 'viša sila'...

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR ZAPJEVALI

Idi na 24sata

Komentari 523

  • Baloteli 03.05.2022.

    Livaja bi sad potpisao da Drmic bude prvi strijelac a Hajduk prvak

  • Kae_sa_glavom 03.05.2022.

    Jedva čekam 21.5 da se vratim na 400komentara tu dok ostanete i bez Kupa ne znam zasto se uopce naslovu veselite kad cete završit 4. A da i budete prvaci bolje da prepustite LP Dinamu, Gazira Real za vas.

  • Kegla💪🏻 02.05.2022.

    Drmic samo 1 penal, Livaja koliko 9-10 sve jasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare