To je to što me zanima!

'Bilić boyse'od EP-a dijelilo 11 minuta: Moramo u doigravanje

Hrvatska reprezentacija ide u dodatne kvalifikacije za Euro 2012. Iako su dobili Latviju, 'kockastima' su zapaprili Fotakis i Charisteas koji su preokrenuli Gruzijce
Vidi originalni članak

Tako blizu, a tako daleko. Samo 11 minuta dijelilo je hrvatsku reprezentaciju od velikog čuda i plasmana na Europsko prvenstvo.

Nakon što su Eduardo i Mandžukić u šest minuta u drugom dijelu konačno probili latvijski zid za pobjedu 2-0, sve je bilo upereno u Tbilisi gdje je Gruzija veći dio utakmice vodila protiv Grčke 1-0!

No, za prizemljenje Hrvatske se pobrinuo Fotakis koji je Grčkoj donio izjednačenje, a samo pet minuta kasnije Charisteas je riješio pitanje pobjednika.

Utakmica na Kantridi pala je u drugi plan već u 19. minuti kad je Grke u srcu Gruzije šokirao Targamadze.

Do 79. minute činilo se da će se hrvatski neprijatelj broj 1 Temuri Kecbaja pretvoriti u hrvatskog narodnog heroja, no izbornik Gruzije nije se mogao pohvaliti da je nakon Hrvatske šokirao i Grčku. 'Hellas' je unatoč podređenosti u cijeloj utakmici svladao domaćine i razočarao četiri milijuna Hrvata koji će 'Bilić-boyse' morati gledati u dodatnim kvalifikacijama.

Hrvatska je od prve minute krenula furiozno, ali lopta nije nikako htjela u gol. Prilike su sijevale sa svih strana, a nakon što je Gruzija povela, Hrvatska je dobila krila. No, do golova se trebalo čekati do 66. minute kad je Eduardo konačno probio Vaninsa udarcem glavom nakon ubačaja Strinića. Šest minuta kasnije pobjedu je potvrdio Mandžukić u sličnoj situaciji. Pobjeda je mogla biti veća, no Grčka je ta koja je u četiri dana ponovo pokvarila raspoloženje u Hrvatskoj.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:

Hrvatska - Latvija 2-0 (Eduardo 66, Mandžukić 72)

Idi na 24sata

Komentari 312

  • jdn 14.10.2011.

    Mislim da je nas djelilo malo toga više od tih nekoliko minuta a kako mi se čini djeliti će nas i još više, vjerovatno tamo nećemo niti doći.

  • zagi 10 13.10.2011.

    svatite da smo mi jedna osrednja reprezentacija, bez velikih imena, naši igrači igraju u prosječnim klobovima, osim Olića i Pranjića..a di su ostali? Wolfsburg, Rangers (kojeg Maribor izbaci iz europa lige), Šahtar, Dnjipro, Lyon, Tottenham, Sevila, Dinamo K, Dinamo Zagreb, Rostov,....... i da još bar igraju neku važniju ulogu u tim klubovima (osim Modrića)..i eto to vam je naša repka..sretno u doigravanju HRVATSKA

  • VonUnaussprechlichen 12.10.2011.

    Bilić je najbolji trener na svijetu svih vremena. BILIĆ ZA PREDSJEDNIKA!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare