To je to što me zanima!

Lova do krova: Benfica za M. Pjacu nudi čak 17 milijuna €

BENFICA JE SVE JAČA Posljednjih godina dominira u Portugalu, tamo su igrali mnogi sjajni igrači, Marko Pjaca bi tamo bio još bolji, kaže nam Tomo Šokota
Vidi originalni članak

Benfica je prva “napala”. U Maksimir je nedavno sletjela ponuda od 17 milijuna eura za Marka Pjacu. Izvor blizak hrvatskom prvaku nam je potvrdio kako je Portugalcima u ovom trenutku Pjaca glavna meta.

Izdašna ponuda portugalskog velikana navodno je iznenadila i šokirala i samog Zdravka Mamića. Ni on nije vjerovao da je Benfica spremna platiti toliko veliku odštetu za Dinamovog “dragulja”. Ponuda je poslana i nakon toga su obje strane uzele “time-out”. Mamić vjeruje kako će Portugalci na kraju i povećati svoju ponudu i to nakon Eura na kojemu se očekuje Pjacina “eksplozija”.

Benfica je dobar kupac i zbog činjenice da bi novac u Maksimir stižao puno brže nego primjerice iz Italije. Nije tajna da Pjacu žele tri talijanska velikana, Inter, Milan i Juventus, ali bi pogotovo Inter i Milan imali problema s dinamikom plaćanja. Izvor iz Maksimira nam tvrdi da bi se isplata tako velike odšete u poslu s ova dva kluba previše odužila. U pitanju bi bilo previše rata i zbog toga je Zdravko Mamić skloniji klubovima koji će novac Dinamu isplatiti puno prije.

Tu bi mogao nastati problem na relaciji Mamić - Naletilić, odnosno na relaciji Dinamo - Pjaca.

Naime, Pjacin je zastupnik Marko Naletilić. Jedan od naših najboljih menadžera sjajno kotira na Apeninima. Ima sjajan imidž u Interu, Milanu i Juventusu i zbog toga bi htio da Pjaca ipak završi u jednome od ovih klubova.

- Svaka čast Benfici, ali Marko mora ići u ligu ‘petice’. On je igrač za jače klubove od Benfice - kratko nam je rekao Naletilić.

Problem s lisabonskim klubom mogla bi biti i Markova plaća. Na korak od odlaska je i Josip Brekalo. Njegov je otac Zoranu Mamiću poručio kako imaju dogovor s klubom iz Bundeslige. Riječ je o Wolfsburgu.

Šokota: Pravi klub za Pjacu

Dva su Hrvata dosad nosila dres portugalskog velikana. Jedan je Mario Stanić, a drugi je Tomo Šokota. On je u Lisabonu proveo četiri godine.

- Benfica je veliki klub, klub koji ima vojsku navijača. S radošću se sjećam vremena koje sam proveo u Benfici - kaže nam Tomo Šokota, koji je s portugalskim klubom osvojio naslov prvaka 2005. godine.

Marko Pjaca bi nakon Šokote i Stanića mogao postati treći Hrvat u lisabonskom klubu.

- Sigurno bi Benfica bila pravi klub za Marka Pjacu. Tamo se igrači poput njega mogu dodatno razvijati. On bi tamo samo bio još bolji. Ipak su u Benfici igrali mnogi sjajni igrači, a ovaj klub posljednjih godina dominira u Portugalu. Nije više u sjeni Porta - rekao je Tomo Šokota.

I sam je 2001. godine izravno iz Dinama otišao u glavni grad Portugala. Ako se njega pita, Marko Pjaca ne bi trebao dvojiti. Trebao bi otići putem kojim je Tomo Šokota otišao iz Maksimira prije 15 godina.

- Marko je ovog proljeća ušao u pravu formu. Igra sve bolje i bolje, sve je konkretniji. Počeo je zabijati i to sjajne golove. Od njega na Euru očekujem velike stvari. Nije opasan samo kao strijelac, Pjaca je igrač koji sa svoje pozicije i sjajno asistira - dodao je bivši napadač Benfice.

Šokota o svojem bivšem klubu ima samo riječi hvale. Benfica je na korak od trećeg uzastopnog naslova prvaka Portugala. Došla je i do četvrfinala Lige prvaka, ali je ispala od Bayerna.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • danec 08.05.2016.

    ako neko stvarno nudi te novce, a nadam se da je istina jer kad vidim da je mephis otišao iz psv u Manchestera za 38 milki onda pjaca vrijedi tu lovu jer je kompletniji igrač i ima već stvorenu radnu etiku, i upornost tipa Ronaldo. treba ga prodat da bi klub opstao konkurentan i da i dalje nastavi privlačiti kvalitetne strance željne dokazivanja u nadi za još boljim transferom iz Dinama poput Ive pinta koji ubire ogromnu lovu u ipsvich

  • SpužvaBobSkockani 08.05.2016.

    Sve osim talijanske lige i Arsenala, prihvati, vjerujem da će biti i žeščih ponuda

  • Paul_George_13 08.05.2016.

    Bolje im je da za te pare kupe 100% dionica Hajduka, nego Pjacu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare