To je to što me zanima!

Lova do krova: Dinamo večeras igra i za pravo bogatstvo...

Zagrepčani su ovo ljeto na pojačanja potrošili ozbiljan novac, Boško Šutalo je plaćen 4, Robert Ljubičić 2,5 milijuna eura, dok je Josip Drmić u Maksimir stigao kao slobodan igrač. Tu su još i visoke plaće. Treba to i nekako isplatiti
Vidi originalni članak

Dinamo je stigao do utakmice velikog uloga, pritisak u Maksimiru raste. Ante Čačić u ruke je dobio skupocjenu momčad, ali i jedan veliki zadatak. Odvesti Dinamo u grupnu fazu Europske lige.

U Maksimiru se i dalje na Ligu prvaka gleda kao na "bonus", a Zagrepčani su za sada u Europi na dobrom putu. Trener Dinama već danas može ispuniti europske planove klupskih čelnika, a  onda se za plasman u Ligi prvaka "potući" s razigranim Norvežanima (Bodo Glimt).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ante Čačić i dalje se muči s igrom, iskusni strateg još traži udarnu momčad, najbolji igrači Dinama (Oršić, Ivanušec, Petković, Mišić, Drmić...) nisu u idealnoj formi. No, sve to večeras je potpuno nevažno, Dinamovi prvotimci moraju skupiti glave, biti na željenoj razini i proći taj Ludogorec. A time i dodatno napuniti maksimirsku blagajnu.  

Dinamo je dosadašnjim nastupima na europskoj sceni (prolaskom Škupija) osigurao plasman u grupnu fazu Konferencijske lige i 4,23 milijuna eura. Prođu li Zagrepčani večeras i Ludogorec, u Maksimiru će se do zime igrati najmanje Europska liga, a "modrima" bi to donijelo dodatnih 7,17 milijuna eura. Naime, UEFA za plasman u Konferencijsku ligu klubovima daje 4,23, dok bi ulaskom u playoff fazu Lige prvaka u blagajnu "modrih" ukupno sletjelo 11,4 milijuna eura.

Zagrepčani su ovo ljeto na pojačanja potrošili ozbiljan novac, Boško Šutalo je plaćen 4, Robert Ljubičić 2,5 milijuna eura, dok je Josip Drmić u Maksimir stigao kao slobodan igrač. Tu su još i visoke plaće njihovih višegodišnjih ugovora. I to sve košta, taj novac netko (seniorska momčad europskim rezultatima) treba i zaraditi. 

Trener Dinama posljednjih tjedana trpi velike kritike, u Varaždinu su mu navijači skandirali "Čačiću, odlazi". A sada sve ovisi isključivo o njemu. Pred "modrima" je zahtjevan tjedan, večeras u Maksimir stiže Ludogorec, u subotu Hajduk. I tu će Ante Čačić biti pod velikim pritiskom. No, prođe li Čačić bugarskog prvaka i donese Dinamu još 7,17 milijuna eura, njegove će dionice u očima klupskim čelnika bitno porasti. I onda je siguran, barem do subote i Hajduka...

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Antitovar *_553 09.08.2022.

    Ovo ajdug moze samo sanjati

  • Palmanova 09.08.2022.

    7 milijuna nije bogatstvo,bilo bi 30 milijuna da udjemo u LP

  • orilo gorilo 09.08.2022.

    Ajd neka van je sritno u Europi ,a tu je druga priča..Pobidite to nije neki protivnik,možete vi to ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare