To je to što me zanima!

Lovren o najtežim danima: Da sam ostao u Bosni, ubili bi me

DOKUMENTARAC 'Otišli smo praktički bez ičega, s odjećom koju smo imali na sebi. Bio sam dijete, nisam znao puno o tome što se događa, znao sam samo da idemo negdje gdje ćemo biti sigurniji'
Vidi originalni članak

Od izbjeglice do nogometaša jednog od najvećih klubova svijeta. Dejan Lovren (27) priča o najtežim trenucima u životu u dokumentarcu koji će biti objavljen 8. veljače. Dejan se prisjetio ratnih dana te kako je morao bježati s obitelji.

- Čujete toliko priča o ratu, ali nitko ne zna pravu istinu. Jednostavno, to se dogodilo. Rat između tri kulture - rekao je Lovren, koji se rodio 1989. u Zenici.

No kad je 90-ih počeo rat, Dejan je s obitelji pobjegao u München.

- Otišli smo praktički bez ičega, s odjećom koju smo imali na sebi. Bio sam dijete, nisam znao puno o tome što se događa, znao sam samo da idemo negdje gdje ćemo biti sigurniji. Sjećam se kako bih se prepao kad bih čuo sirene - priča Lovren.

U ratu je izgubio bratića.

- Bilo je strašno. Sve to događalo se mojoj obitelji i ljudima koje sam poznavao. Da smo ostali u Bosni, moji roditelji danas možda ne bi bili živi. Možda bi i mene ubili - kaže Lovren, koji se danas bori za pomoć izbjeglicama iz Sirije.

- Oni zaslužuju šansu kakvu smo mi dobili. Uvijek ću biti zahvalan Njemačkoj - dodao je hrvatski stoper koji je u Liverpoolu od 2014. godine.

POGLEDAJTE VIDEO

Idi na 24sata

Komentari 242

  • cudak 1 08.02.2017.

    puno je bilo izbjeglica a ti si imao i sreču ne vidim poantu te priče

  • nokia010 07.02.2017.

    Odbrana sa njim je uzas, jednostavno nije za Liverpul i to je cinjenica! Klop ga forsira i zato gubimo bodove, nama treba mnogo bolji stoper tipa Van Dajk da igra pored Matipa. YNWA!

  • MatiasDavidović 07.02.2017.

    Kad bosanac priča o domoljublju to ti je kao cigan o poštenju. Počeo rat bosanci bar njih 80 posto put pod noge pa u njemačku došla 96-a oni se vratili i podobivali kuće po hrvatskoj. A hrvati koji su bili tu za vrijeme rata dobili mahunu. onda seru kako su bosanci složni složni su za bježaniju i da dobiju nešto bez novaca, Drago mi je što nisam bosanac !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare