To je to što me zanima!

Löw iznerviran kritikama: Ja odlučujem gdje će Lahm igrati

Donio sam svoje odluke. Lahm će igrati desnog beka samo u hitnim slučajevima tijekom utakmice, a mi ćemo napraviti apsolutno sve da do hitnih slučajeva ne dođe
Vidi originalni članak

Ne tako sjajna izvedba Njemačke koja je teškom mukom prošla Alžir natjerala je sve kritičare njemačkog izbornika Joachima Löwa da budu još glasniji. Jedna od najčešćih stvari koju 'znalci' spočitavaju Löwu je i pozicija Philippa Lahma kojeg ovaj uporno stavlja na poziciju defenzivnog veznog. 

Veliki broj navijača i medija zagovara kako bi igrač Bayerna morao igrati na poziciji beka, bilo desnog ili lijevog, no na Svjetskom prvenstvu u Brazilu djeluje ipak na sredini terena. No, na sve češće zamjerbe Löw je jasno odgovorio porukom kako će Lahm i dalje igrati u vezi momčadi. 

- Donio sam svoje odluke, uključujući i ulogu Philippa Lahma. Ostajem pri svojim odlukama do kraja. Lahm će igrati desnog beka samo u hitnim slučajevima tijekom utakmice, a mi ćemo napraviti apsolutno sve da do hitnih slučajeva ne dođe. Imamo nekoliko igrača u našoj momčadi koji mogu igrati na različitim pozicijama i to je velika kvaliteta. Svjestan sam kako će uvijek postojati rasprave o tome gdje bi koji igrač trebao igrati - rekao je Löw te nastavio: 

- Nije mi baš sasvim jasan ovakav oblik javnog kritiziranja Lahma, ali i Özila koji je bio jedan od naših glavnih igrača na turnirima 2010. i 2012. godine. To se jednostavno ne smije zaboraviti. Ja to ne mogu zaboraviti. Uvijek imam veliko povjerenje u svoje igrače, čak i kada ne igraju svoju najbolju utakmicu - poručio je Löw te se osvrnuo i na utakmicu četvrtfinala protiv Francuske koja je na rasporedu u petak na kultnoj Maracani:

- Trebam li biti razočaran što smo se plasirali? Radili smo nekoliko pogrešaka i prečesto gubili loptu. Na svjetskim prvenstvima ne možete igrati baš svaku utakmicu sjajno. No, morate pobjeđivati, a mi smo to napravili - zaključio je Löw. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • TOVARCINA_1 03.07.2014.

    novinari pojma nemate...a pogotovo ovi sa 24 sata koji samo copy paste iz drugih novina i portala. a o birticu da nepricam...

  • cudak 03.07.2014.

    ako osvoje, pjevat ce mu hvalospjeve, a sad se kofrce, sto me to zivcira...dali ste covjeku mandat i povjerenje pustite ga da radi svoj posao...na proslim prvenstvima su igrali uvijek s ocekivanim igracima u ocekivanim logicnom formacijama, pa kako su proslu - nisu nista osvojili...osim toga, lahm je cijelu sezonu proveo vrhunski igrajuci zadnjeg veznog, a on je takva igracina da moze igrat bilo gdje... ni ja osobno ne bi igrao kako loew igra, ali on je izbornik njegova je zadnja, i on je spreman odgovarat za svoj rezultat, a dotad ga treba pustit da u miru osvoji prvenstvo...

  • mariocalabrese 03.07.2014.

    Kamo srece da mi imamo stucnjaka poput Jogija, pogledajte tko nama vodi nogomet jedan Suker i Mamic pa u Svabiji ne bi imali sanse da vode ni jedan seoski klub a kod nas drmaju repkom i Dinamom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare