To je to što me zanima!

Ludilo u Zenici: 'Zmajevi' pred 15.000 ljudi žele slomiti Irsku

Sve je spremno za veliki događaj u Zenici, gdje nogometna reprezentacija BiH večeras protiv Irske traži povoljan rezultat u borbi za odlazak na prvi Euro u povijesti
Vidi originalni članak

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija večeras od 20:45 traži dobru startnu poziciju za odlazak na drugo uzastopno veliko natjecanje u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro protiv Irske na stadionu Bilino Polje u Zenici.

>>

Irci su u BiH stigli bitno oslabljeni jer su im se ozlijedila dvojica golmana, Shay Given i Keiren Westwood , veznjak David Meyler i napadač Shane Long , a kartonirani su stoper John O'Shea te napadač Jonathan Walters . Velik je to hendikep.

- Nećemo mijenjati plan igre zbog njihovih problema s ozlijeđenim golmanima. Irskoj nedostaju neki jako dobri igrači, ali ima ih kapaciteta zamijeniti. Nakon treninga odlučit ćemo hoćemo li igrati u standardnoj formaciji 4-3-3 ili je promijeniti - rekao je na konferenciji za novinare dan uoči utakmice izbornik BiH Mehmed Baždarević , koji će ostati na klupi "zmajeva" čak i ako ih ne odvede u Francusku.

Irska je do treće pozicije došla u skupini iza jakih Njemačke i Poljske, dok je BiH to uspjelo u zadnjem kolu, nakon kojeg su se plasirali iza Belgije i Walesa.

- Cijeli se tjedan priča o igračima koji nam nedostaju, još prije okupljanja znali smo da nemamo suspendirane igrače. Sve to igra ulogu, ali bitno je kako se nosite s tim. Za dva tjedna nitko se neće sjećati tko je bio ozlijeđen ili suspendiran. Razgovarali smo o igračima kojih nema, moramo izgurati ovo s onima koje imamo i biti spremni za velik izazov - komentirao je Martin O'Neill , irski izbornik.

"Zmajeve" će u završnom obračunu za odlazak na prvo Europsko prvenstvo u povijesti države bodriti više od 15.000 ljudi. Koliko je našim susjedima ova utakmica važna govori i činjenica da je županijsko ministarstvo naredilo skraćenje nastave u svim osnovnim i srednjim školama "zbog osobnih potreba učenika i sigurnosnih razloga".

Uzvratna utakmica na rasporedu je u ponedjeljak u Dublinu.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • Marko Pejić 14.11.2015.

    hrvatske bu**** . Pa Bosna nam je susjedna drzava

  • Marko Pejić 14.11.2015.

    neznam zasto svi navijate za Irsku. Pa susjedne smo države

  • Marko Pejić 14.11.2015.

    Hrvatska bi i Bosnu i Irsku pobjedila

Komentiraj...
Vidi sve komentare