To je to što me zanima!

Ludnica u Engleskoj: Hamilton nakon svega stigao do pobjede!

Britanac je dva kruga prije kraja u prvom napadu riješio Ferrarijevog vozača Charlesa Leclerca na opće oduševljenje svih prisutnih gledatelja na Silvestoneu. I to nakon što je odradio kaznu od 10 sekundi
Vidi originalni članak

Lewis Hamilton (Mercedes) slavio je na Velikoj nagradi Velike Britanije!

U prvom krugu sudario se s Maxom Verstappenom (Red Bull) izbacivši ga iz utrke, zatim je dobio pa odradio kaznu od 10 sekundi da bi na koncu stigao do punog plijena. Do drugog mjesta došao je Charles Leclerc (Ferrari) startavši s petog dok se na treću stepenicu postolja popeo Valtteri Bottas (Mercedes).

POGLEDAJTE VIDEO: Hamilton vježba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Četiri kruga prije kraja Hamilton je došao na samo 2,2 sekunde zaostatka za vodećim Charelsom Leclercom prije nego su ušli u prometnu gužvu na stazi.

TEŠKA NESREĆA VIDEO Tko je kriv? Pogledajte kako je Hamilton udario Maxa

No, mladom Monežaninu ni to nije pomoglo. Britanac je dva kruga prije kraja u prvom napadu riješio Ferrarijeva vozača na opće oduševljenje svih prisutnih gledatelja na Silvestoneu. Leclerc je imao određenih poteškoća s bolidom, nakon utrke rekao je kako je "dao 200 posto od sebe, što nije bilo dovoljno za pobjedu".

- Bila je toliko teška utrka, ali ovo je najbolja publika - povikao je Hamilton nakon utrke dobivši gromoglasan aplauz domaćih navijača:

- Hvala vam puno. Zahvalan sam svima i želim im da se čuvaju, da sigurno stignu kući. Želim zahvaliti i momčadi, bio je ovo velik uspjeh. Dao sam sve od sebe ovaj vikend. Max je veoma agresivan, ali odradili smo sve i s kaznom, sada ćemo zasluženo slušati britansku himnu na domaćem terenu.

DRAMA U PRVOM KRUGU Hamilton skršio Verstappena u ogradu: Kaznili ga s 10 sekundi!

Hamilton je tako stigao do nevjerojatnog podviga, ne samo da je preživio sudar s Verstappenom već je s dva boda sa sprint utrke ukupno u Engleskoj osvojio 27 bodova!

Skoro je imao i najbrži krug, u posljednjem mu je dodatni bod uzeo Sergio Perez.

Bila je to njegova 99. pobjeda u karijeri, u trenutku kada je trebao smanjiti sve veću prednost Vestappena u borbi za titulu. Također, osmi put slavio je na domaćoj stazi mitskog Silverstonea.

Iduća utrka na rasporedu je za dva tjedna kada se vozi Velika nagrada Mađarske.

Poredak vozača:

  1. Max Verstappen 185
  2. Lewis Hamilton 177
  3. Lando Norris 113
  4. Valtteri Bottas 108
  5. Sergio Perez 104
  6. Charles Leclerc 80
  7. Carlos Sainz Jr. 68
  8. Daniel Ricciardo 50
  9. Pierre Gasly 39
  10. Sebastian Vettel 30

POGLEDAJTE I ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: 

 

Idi na 24sata

Komentari 75

  • 2high4thissheet 19.07.2021.

    Po meni i dalje največa tragedija već dvije godine "Valtteri push the brake, push the brake, we lost the pace" Ali jučer su bili transparetni, Valtteri brate samo ga pusti :)

  • Turcic Hrvoje 19.07.2021.

    Sve to je najavio Toto Wolf prošli tjedan,samo jedno odustajanje Maxa i mi smo u igri...

  • Slajzerizer 19.07.2021.

    Čak su i obojeni Englezi postali gori od bljedunjavih crvenokožaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare