Obavijesti

Sport

Komentari 53

Hamilton skršio Verstappena u ogradu: Kaznili ga s 10 sekundi!

Hamilton skršio Verstappena u ogradu: Kaznili ga s 10 sekundi!

Britanac je iz incidenta izašao bez većih posljedica imao je tek omanje oštećenje na prednjem krilu, koje su mehaničari zamijenili tijekom stanke. Utrka je bila prekinuta, a nakon više od pola sata se nastavila

Ludnica na startu Velike nagrade za Veliku Britaniju! Odmah na početku utrka je poprimila sasvim drugačiji izgled i dodatno zakomplicirala prvenstvo nakon što je Lewis Hamilton pogodio Maxa Verstappena i izbacio ga iz utrke u prvom krugu!

Vijećanje i istraga incidenta trajala je pola sata pa uslijedila kazna: Hamilton je dobio tek 10 sekundi penala.

POGLEDAJTE VIDEO: Hamilton vježba

Pokretanje videa ...

Lewis Hamilton vježba 00:41

Nizozemac je loše startao i već u prvom zavoju uslijedio je Hamiltonov napad. Max se obranio, a cijeli prvi krug imao je Hamiltona 'u mjenjaču'. Hamilton je ponovno napao u devetom zavoju prvog kruga. Ušao je s unutarnje strane i došlo je do kontakta, pogodio je vozača Red Bulla prednjim lijevom kotačem i lansirao ga u ogradu.

Hamilton je iz incidenta izašao bez većih posljedica, imao je tek omanje oštećenje na prednjem krilu, koje su mehaničari zamijenili tijekom stanke. Utrka je bila prekinuta više od pola sata dok se Verstappenov bolid nije uklonio sa staze.

Incident se istraživao i nakon dugog vijećanja supervizora utrke stigla je kazna: tek 10 sekundi penala za Lewisa Hamiltona! Iz Red Bulla su preko radija zahvalili Bogu što je Verstappen dobro i optužili Hamiltona za sudar dok su u taboru Mercedesa smatrali kako je Verstappen kriv. Nizozemac se pri velikoj brizini zabio u zaštitnu ogradu, ali na svu sreću iz bolida je izašao bez posljedica.

- Hvala Bogu i sreća da je neozlijeđen izašao iz bolida. Liječnici ga trenutno pregledavaju u medicinskom centru dok prolazi 30-minutnu kontrolu. Izletio je na jednom od najbržih zavoja na cijelom prvenstvu, bolid se na tom zavoju ne postavlja kao što je Hamilton to napravio - rekao je šef Red Bulla Christian Horner vidno uzrujan.

Nakon velikog uzbuđenja na startu, Ferrarijev Charles Leclerc preuzeo je vodeću poziciju, iza njega su bili Hamilton i Bottas, a onda Lando Norris i Daniel Ricciardo.

Anketa 24sata: Tko je kriv za sudar?

USKORO OPŠIRNIJE

POGLEDAJTE I ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: