To je to što me zanima!

Kada snovi postanu stvarnost: Enrique novi izbornik 'furije'!

Nakon šokatnog ispadanja već u osmini finala Svjetskog prvenstva Španjolci su se bacili u potragu za novim izbornikom koji će ih vratiti na pravi put, izbor je pao na bivšeg trenera Barcelone - Luisa Enriquea
Vidi originalni članak

Za španjolsku reprezentaciju je Svjetsko prvenstvo u Rusiji počelo vrlo turbulentno. Naime, samo dan prije službenog otvorenja Svjetskog prvenstva njihov Savez je na čelu s Luisom Rubialesom smijenio izbornika Lopeteguija zbog toga što je iza njihovih leđa dogovorio suradnju s Real Madridom

Na mjesto izbornika je tada zasjeo sportski direktor španjolske reprezentacije i proslavljeni Realovac Fernando Hierro, međutim on je vrlo loše vodio ekipu i oni su doživjeli debakl već u osmini finala Svjetskog prvenstva. 

Tamo ih je izbacila Rusija nakon boljeg izvođenja penala, a odmah nakon eliminacije Hierro je podnio ostavku na mjesto izbornika 'furije'.

Kao glavni kandidati za preuzimanje klupe španjolske reprezentacije spominjala su se imena poput Quique Sancheza Floresa, Michela, Roberta Martineza i Victora Sancheza, ali na kraju je izbor pao na bivšeg trenera Barcelone Luisa Enriquea, potvrdili su iz Španjolskog saveza.

- Luis Enrique jednoglasnom odlukom postao je novi izbornik španjolske nogometne reprezentacije za sljedeće dvije godine, a njegovo predstavljanje bit će upriličeno sljedećeg tjedna - izjavio je Rubiales.

Enrique zadovoljava sve kriterije koje Rubiales traži. Prije svega, on je Španjolac, ima iskustvo s igračima visokih kvaliteta, a osim toga, oduvijek je sanjao da jednog dana postane izbornik. 

- Velika mi je želja da jednog dana postanem izbornik Španjolske - izjavio je Enrique prije dvije godine dok je još bio trener Barcelone u kojoj je uživao velike uspjehe, a sada mu se taj san i ispunio.

U 'blaugrani' se zadržao tri sezone, a u te tri sezone je osvojio nevjerojatnih devet trofeja, uključujući i povijesnu tripletu u 2015. godini.

Osim Barcelone, Enrique je još u svojoj karijeri bio trener Celte, Rome i Barcelone B, a u posljednje vrijeme ga se jako vezalo uz Chelsea koji je također u potrazi za novim trenerom.

Enrique će debi na klupi španjolske reprezentacije imati 8. rujna ove godine kada će 'furija' igrati protiv Engleske u okviru prve utakmice Lige nacija.

 

VIDI OVO: Koliko si dobro gledao tekmu Hrvatska - Rusija?

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Boki8 09.07.2018.

    Ovaj ce ih dotuci

  • MH08 09.07.2018.

    Ja kazem da bi mi lakse sa Soanjolskom nego sa Rusijom igrali jer su oni hrpa talenta koji nema tko kvalitetno posloziti...uzalud je David Silva odlican veznjak, Isco takodjer...kad opet nesto ne stima i pate se sa Marokom i Iranom

  • It's kišing 09.07.2018.

    Tko god da ih preuzme, neće postići ništa sljedećih 10 godina, jer su u evidentnom padu... Nema više Xavija i Inieste... Ta dva igrača su bili garancija za uspjeh... Danas su to Mofrić i Rakitić... Pa ljudi, španjolci bi ubili da imaju Modrića i Rakitića... Ali nemaju...mi ih imamo... Zato i jesmo u polufinalu SP-a

Komentiraj...
Vidi sve komentare