To je to što me zanima!

Luis Enrique više nije izbornik 'furije': Misteriozno je nestao...

Dosadašnji izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis Enrique podnio je ostavku zbog obiteljskih razloga, kazao je predsjednik Španjolskog saveza Luis Rubiales na izvanrednoj konferenciji
Vidi originalni članak

Španjolski strateg Luis Enrique (49) više nije izbornik A selekcije Španjolske.

Na izvanrednoj presici tu informaciju potvrdio je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales. Detaljnog objašnjenja te odluke nije bilo, ali poznato je da Enrique ima ozbiljnih obiteljskih problema zbog kojih nije vodio nogometaše Španjolske u zadnje tri utakmice kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Novi izbornik Španjolske je dosadašnji Enriqueov pomoćnik Roberto Moreno (41) na čijem su imenovanju, prema pisanju AS-a, inzistirali upravo nogometaši 'furije'.

Nitko ne zna što se događa s Enriqueom i njegovom obitelji, a igrači su se zavjetovali na šutnju.

Pratio putem interneta

Iako nije bio fizički prisutan na treninzima, sve je pratio uz pomoć svojih suradnika, a treninge nadgleda preko interneta. Ipak, do danas nije jasno zašto Enrique s vremena na vrijeme nestane iz vidokruga 'furije'.

Podsjetimo, španjolski izbornik doslovno je preko noći otišao iz reprezentacije... Usred noći sa 25. na 26. ožujka napustio je hotel u kojem je spavao zajedno s reprezentativcima. 

Igračima je ostavio pismo u kojem ih zaklinje da nikome, ni u kojem slučaju i ni pod koju cijenu, ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Marca je tu noć nazvala "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije".

Do smrti uz tebe

Kapetan Sergio Ramos drugi je dan na Twitteru objavio poruku svojem izborniku:

- Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje - napisao je Ramos koji je kao kapetan Reala godinama bio najljući mogući rival s .Enriqueom, tada trenerom Barcelone.

Iz Saveza su tada kratko izvijestili: "Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime". Španjolska je golovima Alvara Morate sa 2-0 pobijedila na Malti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 19.06.2019.

    Mislim da mu je nekog u obitelji napao demon, tako nesto sam cuo od njihovih ljudi na fejsu

  • komentator__Luka 19.06.2019.

    novi izbornik čačić, izbornik i serviser..............to bi im se isplatilo, dobivao bi plaču samo kao izbornik dok bi ovo drugo badava........jer teško je danas naći dobrog majstora..

Komentiraj...
Vidi sve komentare