To je to što me zanima!

'Luka Modrić: Sin rata': Bio je izbjeglica, danas je zvijezda...

Život Hrvata je jedan prijeđeni put, pun poteškoća, koji ga je pretvorio u jednu od velikih zvijezda svjetskog nogometa, pišu autori knjige o našem reprezentativcu
Vidi originalni članak

U Madridu će u srijedu biti predstavljena knjiga "Luka Modrić: Sin rata" (Luka Modric: El hijo de la guerra) španjolskih sportskih novinara Vicentea Azpitartea i Jose Manuela Puertasa, čiji je predgovor napisao Davor Šuker, i koja govori o Modrićevom odrastanju i putu prema Real Madridu.

"Život Hrvata je jedan prijeđeni put, pun poteškoća, koji ga je pretvorio u jednu od velikih zvijezda svjetskog nogometa. Na tom putu prešao je puno zapreka, od teškog djetinjstva izbjeglice u Zadru, usred rata na Balkanu", navode autori u najavi Modrićeve biografije.

Razbio više prozora nego srpske bombe

Knjiga na 208 stranica puštena je u prodaju u španjolskim knjižarama, a u njoj se nalaze mišljenja Modrićevih prijatelja, suigrača, novinara i trenera. Hrvatski veznjak došao je u 'Kraljevski klub" u ljeto 2012. godine iz londonskog Tottenhama.

Autori knjige su sportski novinari izdavačke kuće Libertad Digital u čijem vlasništvu su istoimene internetske novine i radijska postaja.

Modrić se rodio u Zadru, a prvih pet godina proveo je u zaseoku Modrići kraj Obrovca. Ime je dobio po djedu Luki. Kad su Srbi napali Hrvatsku, Luka je s obitelji živio u obiteljskoj kući dok mu djeda nisu ubili četnici. Otac Stipe odveo je ženu i dvoje djece u Zadar i vratio se braniti Hrvatsku.

Luka je to vrijeme proveo u izbjegličkim hotelima, a sa sobom je imao samo loptu. Kruži anegdota da je u jednom od hotela u kojem je odsjeo razbio više prozora s loptom nego srpske bombe.

Ronaldo, Mendes, Rakitić

Pisanje biografija o nogometašima postalo je popularno posljednjih godina pa se u prodaji među ostalima nalaze i knjige španjolskih autora o Cristianu Ronaldu, agentu Jorge Mendesu, treneru Joseu Mourinhu ali i hrvatskom reprezentativcu i veznom igraču Barcelone Ivanu Rakitiću.

Biografiju "Ivan Rakitić, novi arhitekt Camp Noua" objavio je u travnju prošle godine španjolski sportski novinar Alberto Fernández.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • dobro jutro 30.03.2016.

    Luka je dobar covjek,a kao igrac je odlican,ali u poredjenju s nekim drugim zvijezdama je podcijenjen,po meni vrijedi mnogo vise

  • filip144 30.03.2016.

    Sin rata??? WTF?

  • deronja 30.03.2016.

    Ja samo cekam da dodje Mate Gotovac iz skole pa ce Vam on napisati o princu na bijelom konju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare