To je to što me zanima!

Luka Šamanić odigrao najbolju utakmicu od kada je u NBA-u

U utakmici Ljetne lige u Las Vegasu, hrvatski košarkaš Luka Šamanić (19) odigrao je svoju do sada najbolju utakmicu u dresu San Antonio Spursa i odveo svoju momčad do pobjede...
Vidi originalni članak

Mladi hrvatski košarkaš, Luka Šamanić (19), krilni centar od 210 cm i 19 godina kojega su na ovogodišnjem NBA "draftu" kao 19. izabrali San Antonio Spursi, odigrao je u nedjelju svoju dosada najbolju utakmicu na Ljetnoj ligi u Las Vegasu.

Šamanić je u 106-96 pobjedi Spursa protiv Charlotte Hornetsa započeo utakmicu te je za 25 minuta provedenih na parketu ubacio 16 koševa (šut za dva 3-5, trica 2-5, slobodna bacanja 4-4) uz četiri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu.

Najefikasniji u sastavu Spursa bio je Quinndary Weatherspoon sa 19 poena, dok je Miles Bridges ubacio 23 pogotka za Hornetse.

Luka je sin bivšega Ciboninog košarkaša Marka Šamanića koji mu je i danas mentor. Luka je rano preselio u Barcelonu gdje je sanjao o odlasku preko Velike bare. Na ovogodišnjem draftu to se i dogodilo, a u prvoj sezoni zarađivat će 1.614.100 dolara, dok bi u sljedećoj trebao imati 1.915.900 dolara na godinu. Naravno, plaće su u bruto iznosima, pa će na to morati platiti porez.

Ako ga Spursi odluče zadržati tri godine, u toj trećoj sezoni trebao bi zarađivati 2.238.800 dolara. U četvrtoj bi imao pravo na povišicu od 54 posto u odnosu na treću, pa bi se moglo popeti i do  3.447.752 dolara.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • wwww 08.07.2019.

    Beky Hammon vodi Spurse u ljetnoj ligi i ta bivša igračica se tako nametnula sa svojim idejama u Spursima da je Gregg uzeo za svoju prvu zamjenu,inače Spursi od Lonny Walkera očekuju novog Kawhia a do sada su doveli Carrola i Morrisa a otišao im je Bertans.

  • I_v_a_n 08.07.2019.

    Svako malo citamo clanke o nekom mladom perspektivnom igracu koji ce vjerovatno u NBA ili koji je taman doso, i onda se dobije utisak da sa toliko tih igraca u NBA repka bi trebala da razbija sve naokolo, a ono gubimo protiv Nizozemske, Madarske i Rumunjske...ali gomilaju se igraci u NBA, malo cudna stuacija

  • Stiv_Maden 08.07.2019.

    Solidan igrac ko i Bender, vise bi nam u repki znacio jedan dobar Euroligaski plej nego 3 ovakva NBA 7footera...

Komentiraj...
Vidi sve komentare