To je to što me zanima!

Lyon ponovno na vrhu, u borbi za naslov i Toulouse

Pobjedom protiv Sochauxa Lyon se vratio na prvo mjesto ljestvice. Toulouse je pobjedom 4-1 protiv PSG-a došao na četiri bodova zaostatka
Vidi originalni članak

Nogometaši Lyona samo su 24 sata bili bez svoje uobičajene pozicije - prvog mjesta na ljestvici francuskog prvenstva. Nakon pobjede protiv Sochauxa 2-0 opet su zasjeli na vrh. Marseille je na prvom mjestu uživao jako kratko, makar Lyon nije olako došao do tri boda protiv Sochauxa. U posljednjem domaćem ogledu su poraženi od Auxerrea (2-0), a ovaj put ih je od komplikacija spašavao vratar Lloris, ali i neprecizni napadači Sochauxa. Za Lyon su zabili Honorato Ederson i Anthony Mounier, a ukupno gledano su obje momčadi imale po osam udaraca u okvir vratiju.
Nakon posljednje utakmice dana u borbu za naslov prvaka upleo se i Toulouse. 'Razbili' su PSG, koji je u samo 180 minuta s drugog mjesta na ljestvici skliznuo na šesto. Toulouse je na svom terenu pobijedio Parižane 4-1, koji su tako u zadnje dvije utakmice prvenstva primili čak sedam pogodaka. Prije sedam dana ih je Marseille u Parizu pobijedio 3-1. Već u prvom poluvremenu je Toulouse imao ogromno vodstvo od 3-0, te je već time isparila neizvjesnost o tome tko će upisati tri boda. Do kraja ogleda je još po jednom, na svakoj strani, pao pogodak za konačnih 4-1.
Lorient je prekinuo loše razdoblje, te su napokon pobijedili. Bili su bolji na domaćem terenu od St. Etiennea, a gost je bio slomljen u samo dvije minute. Amalfitano je zabio u 14. a Vahirua minutu poslije.

LE CHAMPIONNAT, 29. KOLO
Toulouse - PSG 4-1 (Bergougnoux 6, Gignac 39, Sissoko 45, Braaten 80 / Mabiala 70)
Lyon - Sochaux 2-0 (Ederson 14, Mounier 70)
Lorient - St. Etienne 3-1 (Amalfitano 14, Vahirua 15, Saifi 90 / Benalouane 40)

POREDAK: Lyon 56, Marseille 55, Bordeaux 53, Toulouse  52, Lille 52, PSG 52, Rennes 48, Nice 41, Auxerre 37...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare