To je to što me zanima!

M. Raiola bez dlake na jeziku: Mourinho je jedini imao muda!

Najpoznatiji svjetski agent progovorio je o Unitedu, Alexu Fergusonu, Pogbi i Balotelliju, Lukakuu... Talijan s nizozemskom putovnicom je bez dlake na jeziku otkrio neke nepoznate detalje
Vidi originalni članak

Dugo vremena je europskim nogometom vladao jedan agent - Jorge Mendes. No vremena su se promijenila. Trenutno Europom vlada era Mina Raiole, agenta pod kojim su igrači poput Ibrahimovića, Pogbe, Lukakua, Donnarumme, Mkhitaryana, Hamšika, Matuidija, Balotellija...

U velikom intervjuu za Daily Mail Raiola je progovorio o stvarima koje nitko prije nije spominjao.

- Nije stvar samo u tome da potrošite taj silan novac već da prihvatite odgvornost i kažete 'da, to je igrač kojeg želim'. Arsenal recimo ima novac, ali ima li i muda? Poštujem Arsenea Wengera. Ima svoju filozofiju i zna reći da taj i taj igrač ne odgovara onome što on radi. Zinedine Zidane ima volju, ali nisam siguran da je ta volja ista kao i volja kluba. Manchester United je odmah pokazao da neće mirno sjediti ovog ljeta jer želi biti najbolji. S tim transferima poslali su jasnu poruku svijetu da su najbolji klub na svijetu - rekao je Talijan s nizozemskom putovnicom pa nastavio:

- Uvijek kažem svojim igračima da idemo tamo gdje nas trebaju. Manchester United će uvijek biti jedan od najvećih klubova na svijetu iz više razloga. Manchester nije bio prvak i nije osigurao Ligu prvaka, ali nas je najviše trebao. O Pogbi pregovaramo već dvije godine. Imali smo dvije ponude iz Premiershipa i dvije izvan. Pogba mi je rekao da mu je United u srcu. Mourinho ga je htio i dok je vodio Chelsea, tako da je dolazak u United zapravo bio logičan. Za Pogbu bi recimo odlazak u Real Madrid bio lakša opcija jer bi igrao u lakšoj ligi i igrao Ligu prvaka, ali on je htio veći izazov. Mkhitaryan je bio blizu odlaska u drugi engleski klub, ali ga Borussia Dortmund nije htjela pustiti. Na kraju je Manchester još jače zagrizao i dobio ga. Zlatan savršeno odgovara Unitedu. On je personifikacija neustrašivosti, a ima i taj pobjednički mentalitet u kombinaciji s klasom. Istina, ima 34 godine, ali o njemu svi govore. Sada je opet u kombinaciji s Mourinhom što Unitedu daje taj stav - mi smo Manchester, samo se probajte zaje*avati s nama.

Prije četiri godine savjetovao je Pogbu da ne odlazi u Juventus.

- Ljudi ne znaju da sam činio sve kako bih zadržao Pogbu u Unitedu. Rekao sam mu da je Italija najgore mjesto za razvoj mladih igrača. Posljednji mladi igrač kojeg je Serie A lansirala je bio Paolo Maldini prije 30 godina. Ipak, odlučio je otići u Juventus, a ja sam mu rekao da smo loše započeli i da me mora slušati. On mi je odgovorio da je sve u životu radio na teži način pa je odlučio i s Juventusom na isti način. Simbolično je što se sada vratio u United kad nema Lige prvaka i izazov je veći. Paul Pogba se nikad ne predaje.

Raiola je dobio ulogu glavnog krivca nakon što je Pogba napustio Old Trafford. Sir Alex Ferguson smatrao ga je glavnim krivcem.

- Nije tu bilo previše problema. Pogba je morao otići kako bi napredovao. Imao sam dva sastanka s Fergusonom. Na prvom je bio bezobrazan, a na drugom sam se ismijao kao nikad u životu. On ima svoje mišljenje s kojim se ja ne slažem, ali imam veliko poštovanje prema njemu. On je legendaran trener, ali današnja Pogbina vrijednost pokazuje da sam ja bio u pravu. Ako Alex Ferguson ima titulu "sir", onda i ja moram dobiti jednu takvu titulu jer sam vratio Pogbu u Englesku.

Raiolin klijent je i Mario Balotelli koji je ovog ljeta stigao u Nicu kako bi spasio karijeru.

- Nisam mu trebao dozvoliti da ode iz Manchester Cityja. To je bila velika greška koju si ne mogu oprostiti. Morao sam biti okrutniji u toj situaciji. Bio je nesretan u Manchesteru, a trebao sam mu reći da odraste i da se navikne. Međutim, bio sam popustljiv. Njegov problem je što uvijek traga za ljubavlju. Umjesto da se potpuno fokusira na posao i karijeru. Zaručnica, žene i ostalo dolaze tek poslije. Imao sam klijenta Pavela Nedveda koji je to najbolje razumio. Dok igraš - držiš fokus na nogomet. Poslije 11-12 godina možeš se posvetiti privatnom životu. Mario nije imao takav fokus, stekao je lošu reputaciju, a s takvom reputacijom gubiš vjerodostojnost. Klopp mu nikada nije pružio šansu, nije ga tretirao kao ljudsko biće već se ponašao kao govno. Međutim, Mario ima šansu vratiti se u Francuskoj na pravi put i kao jedan od najtraženijih napadača vratiti se u Englesku.

Raiola je ovog ljeta mogao odraditi još jedan veliki transfer. Romelu Lukaku je ostao u Evertonu.

- Pregovaramo... Sve je moguće. Klub ga ovog ljeta nije htio prodati, a on je sretan zbog toga. Bilo je priče oko Juventusa, ali u Italiji nitko ne može priuštiti Lukakua. Jedini klubovi van Engleske koji ga mogu priuštiti su PSG, Barcelona, Real Madrid i Bayern. Pričao sam s njim poslije hat-tricka koji je dao Sunderlandu i rekao sam mu da je smeće jer je trebao zabiti šest golova - zaključio je Raiola.

Što reći, Mino Raiola bi svakih šest mjeseci trebao dati jedan ovakav intervju.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Simon Phoenix 19.09.2016.

    Pogba ne vrijedi 100milijuna eura?????? Vrijedi i 200 milijuna eura kad znaš da ćeš na njemu zaradit 5 puta vise od onog što si platio. A budimo realni Pogba je igračina a vrijeme će to pokazati. Modrić je prvu godinu u realu odigrao jako loše a sad je jedan od najvažnijih igrača Reala i on nikad neće vrijedit 100 m € jer se na njemu lova ne okreće i to je tako.

  • mestar 19.09.2016.

    Zna covjek svoj posao, jos ako bude imao srece sa ovom dvojicom za koje i ja smatram da imaju sve da uskoro postanu najskuplji i najtrazeiji napadaci, za koje ce moc trazit koliko zeli.

  • sve u 16 19.09.2016.

    Dobro je ovaj ovan pojacao MANU,bit ce super ako budu u prvih 4 ali mislim tesko...nema MANU vise onaj duh koji su imali sa Fergusonom

Komentiraj...
Vidi sve komentare