To je to što me zanima!

Ma, ispali smo. Možda i nismo! Nitko ne zna tko ispada i ulazi

Odustanu li Gorica i Lučko od ulaska u Prvu HNL, liga se smanjuje na 12 klubova od iduće sezone. Tada iz prve lige ispadaju Dragovoljac, Istra, Lokomotiva i Šibenik
Vidi originalni članak

U svim ligama svijeta navijači plaču i slave. Jedni su ispali, drugi se spasili, a treći ušli u viši rang. A u Hrvatskoj tajac. Ne zato što se u nas ne zna slaviti ili tugovati. Tu smo barem jaki. Nego zato što vlada kaos. Dobro, nije to ništa novo kad je riječ o HNS-u, ali društvo iz Rusanove doista kao da želi iznenađivati, šokirati, nasmijavati... Prvoligaško prvenstvo je završilo, drugoligaši igraju još jedno kolo, a nitko ne zna tko ispada, ostaje, ulazi u Prvu HNL... Koliko će je klubova igrati? I to je teško pitanje.

- Ma bit će ih 16, uvjeren sam da prvoligaši neće morati strepjeti - kaže Nenad Črnko, predsjednik Gorice, prvaka 2. lige.

I baš o Gorici, kao i o Lučkom, ovisi taj broj. Odustanu li i jedni i drugi, u Prvoj HNL iduće sezone će umjesto 16 igrati 12 klubova. U tom bi slučaju ispala čak četiri kluba.

- Puno je nesporazuma u javnosti, a propozicije su zapravo vrlo jasne i izglasane još prije dvije godine. U njima piše da se, ako nitko od drugoligaša ne uđe u najviši rang, broj klubova smanjuje na 12 - kaže Črnko.

Goričani su licenciju dobili prijavivši stadion u Zaprešiću kao domaći, ali...

- Nećemo u Zaprešiću igrati Prvu HNL! Možemo i moramo igrati u Velikoj Gorici, ali o tome će na kraju odlučiti u Gradu. Spremni smo za iskorak, idealan je trenutak, ali još moramo riješiti infrastrukturu - kaže Črnko.

Posljednji rok za odluku je 6. lipnja, malo više od mjesec dana prije početka nove sezone. Tad bi možda i mogli nešto doznati...

Tri raspleta za iduću sezonu:

1. Gorica i Lučko ulaze, Istra i HD ispadaju Uspiju li oba drugoligaša s licencijama riješiti sve probleme, iz lige će, uz Dragovoljac, ispasti i Istra. A liga će i dalje imati 16 klubova.

2. Gorica ulazi, Istra ostaje, ispada samo Dragovoljac Izgleda da je Gorica bliža 1. HNL od Lučkog, a pokaže li se to točnim, Istra će se spasiti. Ispada samo HD, liga ostaje u istom formatu.

3. Liga 12 - nitko ne ulazi, ispadaju četiri kluba Odustanu li ipak i Gorica i Lučko, liga će se smanjiti na 12 klubova, a u 2. ligu sele se Hrvatski dragovoljac, Istra, Lokomotiva i Šibenik.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • barca_crofan 25.05.2011.

    trebala liga 10 i gotovo!!mislim nemože se naći niti 10 klubova dostojnih 1.hnl,ali eto..neka bude 10..jer je ovo strašno....a o organizaciji hns-a stvarno ne treba ništa pričati,sramote nas gdje god se pojave....tjeraj to s vlasti više!!!!!!!!!

  • deronja 25.05.2011.

    mamic ce uciniti sve muljaze da lokomotiva ostane

  • DarioKnežević 25.05.2011.

    kolika je kvaliteta lige trebala bi se amaterizirati....posto i savez vode amateri nek i liga bude amaterska.....lijepo za zagrijavanje odrade smjenu u firmama i poslije posla na trening....ionako ligu u prosjeku prati 600 ljudi po utakmici pa cemu taj nazovi profesionalizam kad nas nogomet nikog ne zanima i klubovi ne mogu zivjeti sami od sebe nego od grada, sela, opcine ili drzave.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare