To je to što me zanima!

Ma, mijenjajte pravila i radite što hoćete, Sandra opet slavi!

Sandra Perković bacila je 68.82 metra i pobijedila na završnom mitingu Dijamantne lige. Do ove godine zbrajali su se bodovi sa svih mitinga, a sad je pobjednik bio onaj tko je slavio na zadnjem mitingu
Vidi originalni članak

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković šestu je godinu zaredom osvojila naslov pobjednice Dijamantne lige u bacanju diska. Za aktualnu olimpijsku pobjednicu te svjetsku i europsku prvakinju niti promjena pravila ove sezone nije bila prepreka.

Naime, do ove godine su se zbrajali bodovi sa svih mitinga Dijamantne lige te je jedini uvjet za ukupnu pobjedu bio taj da se vodeći atletičar pojavi na posljednjem natjecanju. No od ove godine je ukupni pobjednik svake discipline onaj atletičar koji pobijedi na završnom natjecanju, dok sva prethodna služe tek kao kvalifikacije. Prilično nelogična, da ne kažemo, bezvezna odluka.

Perković je na četiri prethodna natjecanja dominirala s tri pobjede i jednim drugim mjestom, a i u Bruxellesu je dokazala kako niti ove sezone nije imala pravu konkurenciju. Nakon zagrijavanja i svađe sa sucima u prve dvije serije, kada je u prvoj bacila 60.43 metara, a u drugoj prestupila, te zauzimala nerealno nisko šesto mjesto u natjecanju, Perković je stvari postavila na svoje mjesto u trećoj seriji u kojoj je njezin disk sletio na 68.82 metra što je bilo neuhvatljivo za ostale natjecateljice.

Do kraja natjecanja Perković je u petoj seriji bacila 68.68m, no nije uspjela i na petom natjecanju ove sezone prebaciti 70 metara. To joj je prije tri dana u Zagrebu uspjelo dva puta (70.83m, 70.44m). Drugo mjesto zauzela je svjetska doprvakinja iz Londona Australka Dani Stevens sa 65.85m, a treće Kubanka Denia Caballero sa 64.61m.

REZULTATI:
1. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 	68.82m
2. Dani Stevens (Aus)   	65.85
3. Denia Caballero (Kuba)  	64.61
Idi na 24sata

Komentari 11

  • rafanadal1710 02.09.2017.

    Najjaca si zeno i svaka cast

  • pero-vk 01.09.2017.

    Dijamant dobije osoba koja pobjedi na svakom mitingu u ligi odnosno bude prvi na svakom mitingu Ligu mozes osvojit ako imas najvise bodova ali ako nisi bio prvi na svakom mitingu nista od dijamanta

  • Koslon1975 01.09.2017.

    Da,opet su svi protiv nas malih beznačajnih 3 milijuna hrvata a mi dominiramo.jadnog li naslova a bome i teksta.bljuv

Komentiraj...
Vidi sve komentare