To je to što me zanima!

Ma, ni dva Roddicka ne bi pomogla, Ljubo ima 'kantu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ivan Ljubičić nakon dva iscrpljujuća seta, koja je završio u tie-breaku u svoju korist, podigao je pehar na turniru Master serije u Indian Wellsu...
Vidi originalni članak

Imam ga, uzviknuo je Ljubičić podignuvši pehar organizatora.
- Bile su neke glasine u svlačionici da ćeš napustiti Tour prošle godine, sad mi je žao što nisi - rekao je kroz smijeh Andy Roddick nakon što je čestitao Ljubi na naslovu, a Hrvat mu je odgovorio:
- Čestitam ti. Gledajući te, dobivam inspiraciju da se trudim još više, jer nevjerojatna je snaga koju ulažeš u svaki poen.
Hrvatski tenisač postao je najstariji igrač nakon Andrea Agassija koji je osvojio Indian Wells. Ljubo je dosad triput igrao u finalima Masters turnira, niti jednom nije uspio podići 'kantu'. Uspjelo mu je to sa 31-om na leđima, iz četvrtog pokušaja, u razdoblju u kojem igra, kako kaže, kao u najboljim danima. Redom su 'padali' Harrison, Dabul, Đoković, Monaco, Nadal i na kraju, Andy Roddick u finalu u kojem je Amerikanac mogao samo stisnuti ruku 26. igraču svijeta i priznati mu: "Svaka čast, bio si bolji". Ljubo je igrao maestralno. Servisi, forhend, bekhend, sve je radilo kako treba. Podsjetio nas je Ljubičić na Davis cup susret protiv Amerikanaca 2005. u kojem je 'razbio' Roddicka na njegovu terenu. Iako taj poraz otprije pet godina vjerojatno više boli Roddicka, niti ovaj neće tako lako zaboraviti. Prvi set Hrvat je okončao nakon tie-breaka. Obojica su dotad držali servise i igrali odlično. Ljubičić je za nijansu bio bolji i poveo. U drugom setu ista priča, obojica su držali svoje servise, i ponovno tie-break! Fantastično su igrali i jedan i drugi tenisač. Nakon maratonske izmjene, Ljubo je dobio poen i otišao na 3-1, a uskoro i 4-1. Nakon što je Andy spasio četiri meč lopte, petu nije mogao.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • ivedome 22.03.2010.

    Koja bi bosna bila velesila u tenisu da nisu svi uzeli hrvatsko državljanstvo.

  • god of war 22.03.2010.

    Nek sam ja Ljubičića gleda na NovaSport,a HRT-ovi nek i dalje financiraju\"zvijezde pjevaju2i one puste sapunice..sramota za naš tv...!!!!! Ipak,to ne može i neće umanjit ljubinu pobjedu..strava je igra..jednostavno savršenstvo..kapa dolje..!!!

  • ecolozzi 22.03.2010.

    Hajde neka ti krene ove godine da bar još osvojiš jedan grand slam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare