To je to što me zanima!

'Ma to je sve politika, meni je najbitnije da svira Lijepa naša'

Izbori kao izbori, ne razmišljam previše o tome, rekla je Sandra Perković nakon što je Svjetski atletski savez objavio da nije ušla među tri finalistice za najbolju atletičarku sezone...
Vidi originalni članak

Zamislite da osvojite sve što se osvojiti može, na europskoj i svjetskoj razini, dominirate i neviđenom lakoćom rušite konkurenciju, a onda vam kažu da niste ni u finalnom izboru za najboljeg ili u ovom slučaju, najbolju u toj sezoni.

"Ja sam svoje odradila"

- Meni je najvažnije da uživam u tome što radim, da na najbolji način predstavljam Lijepu našu i da na svim velikim natjecanjima svira hrvatska himna. Bitno mi je da usrećim Hrvate i dignem narod - rekla je Sandra Perković za HRT.

Hrvatska himna bila je najizvođenija pjesma na atletskim mitinzima prošle sezone. Svirala se na svih sedam mitinga Dijamantne lige, na Europskom prvenstvu, Olimpijskim igrama... Nema tko ne zna našu himnu...

Naravno, radi se o svim zlatima naše diskašice Sandre Perković koja toliko dominira da konkurentice ostaju iza nje s dva, tri metra lošijim hicima.

Europski atletski savez nije uvrstio Sandru u finale za najbolju europsku atletičarku godine zbog smiješnog sustava gdje o finalsticama odlučuju glasovi društvenih mreža, medija, atletskih saveza i stručnjaka.

Slično je napravio i Svjetski atletski savez. IAAF je uvrstio Sandru među 10 atletičarki koje se bore za prestižnu titulu najbolje, ali Sandra nije ušla u finalni izbor.

Da se gledaju rezultati, sigurno bi tamo bila.

- Izbori kao izbori... To je sve politički nastrojeno. Nisam previše razmišljala o tome. Ne opterećujem se izborima, ja sam svoje napravila - dodala je Sandra.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • badr hari 10.11.2016.

    I saborska plaćica

  • asadadio 10.11.2016.

    Ma nema to veze ni sa politikom ni sa dopingom. Zapravo, ima veze sa dopingom, ali radi se o tome da Sandrini rezultati nisu toliko vrijedni, jer primjerice na ljestvici najboljih hitaca, Sandrin osobni rekord je tek 85. hitac svih vremena, a njen najbolji ovogodišnji rezultat je tek 173. hitac po duljini. Zato ona ne konkurira za najbolju. Kada bi se kojim slučajem brisali rezultati ostvareni od 84-88 godine, e onda bi sandra imala respektabilne duljine, među najboljih 5 na svijetu svih vremena, i onda je to druga pjesma. Znači, samo zahvaljujući korištenju dopinga, Sandra nije nominirana, ali dopinga koji je korišten od strane ostalih bacačica u navedenom periodu.

  • danec 10.11.2016.

    Pa kad je, zasto si se petljala legendo. Ali njihov problem, ti samo melji kao dosad.

Komentiraj...
Vidi sve komentare