To je to što me zanima!

Ustani, bane, Uefa te zove: 'Mađari ne mogu imati zastave na kojima su dijelovi Hrvatske'

Riječ je o zastavi koja propagira nekadašnji teritorij Mađarske čiji dijelovi danas pripadaju Srbiji, Sloveniji, Rumunjskoj, Ukrajini, Hrvatskoj (Međimurje i Rijeka), Slovačkoj i Austriji
Vidi originalni članak

Navijači Mađarske nerijetko su znali na utakmicama svoje reprezentacije razviti zastavu 'Velike Mađarske' pa bi njihov Savez dočekala 'čestitka' iz Uefe. U mađarskim medijima prethodnih dana pojavila se informacija kako će ubuduće zastava s navedenim motivom biti dozvoljena na utakmicama, no Uefa je sve demantirala i zabranila zastave.

Došli smo u posjed službenog dopisa Uefe mađarskom nogometnom savezu u kojem je europska krovna nogometna organizacija zabranila korištenje navedenih zastava i obilježja, a potpisao ga je glavni tajnik Theodore Theodoridis. 

To se posebno odnosi na utakmicu Mađarske i Bugarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koja će se igrati 27. ožujak. Taj susret bit će pod posebnim povećalom.

- Na naše potpuno iznenađenje, saznali smo za medijska izvješća u kojima se navodi da je Uefa odobrila korištenje
takvih zastava i transparenata na utakmicama UEFA natjecanja. U tom smislu, radi izbjegavanja svake sumnje, želimo pojasniti da ni u jednoj fazi Uefa nije odobrila korištenje takvih zastava ili transparenta. Štoviše, kao što je spomenuto u našem pismu, prisutnost takvih transparenta može dovesti do disciplinskih posljedica, zbog čega Vam toplo preporučujemo da poduzmete potrebne korake kako bi se izbjeglo pojavljivanje ovih zastava/bannera na bilo kojoj Uefa utakmici. Konačno, kao što je već spomenuto u našem prethodnom pismu, neovisna disciplinska tijela će odlučiti, ako treba, procijeniti stvar i eventualno izreći stegovne sankcije u skladu Disciplinskim pravilnikom Uefe - piše u dokumentu.

Riječ je o zastavi koja propagira nekadašnji teritorij Mađarske čiji dijelovi danas pripadaju Srbiji, Sloveniji, Rumunjskoj, Ukrajini, Hrvatskoj (Međimurje i Rijeka), Slovačkoj i Austriji. Na nju su se posebno pobunili Srbi koji će igrati protiv Mađarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Orbán Viktor (@orbanviktor)

I predsjednik Mađarske Viktor Orban je na utakmicu svoje reprezentacije došao sa šalom na kojem je bila karta 'velike Mađarske', istu je prošle godine objavio na društvenim mrežama pa nedugo nakon toga ljetovao u Hrvatskoj. 

POGLEDAJTE NOVI STADION NA PAMPASU: 

Idi na 24sata

Komentari 120

  • schmeling 23.03.2023.

    Ako je to naš problem i tema o kojoj treba raspravljati onda smo zbilja sretni. Njih ima skoro 10 miliona i imaju svoje blesane kao što ih imaju svi narodi uključujući i nas. Mađari kao i ostali će naseliti HR a mi ćemo to gledati. Naši naseljavaju EU i neće se vraćati, možda u penziju.  

  • Olujkovic95 22.03.2023.

    Sprdačina od naroda, to su uglavnom potomci srednjovjekovnih Hrvata, Ukrajinaca ( rusina ), Slovaka i ponešto Austrijskih švaba i cigana koji su se kroz srednji vijek našli pod okupacijom hunskih divljaka iz azije čiji su jezik s vremenom na kraju preuzeli.Izmisljena nacija nastala asimilacijom okolnih naroda, koju bi u normalnome i realnome svijetu tako trebalo i podijeliti među državama u okruženju, a umjesto toga ti konvertirani nesretnici bi da dodatno mađariziraju te okolne narode od kojih su ionako nastali, pa crtaju karte ko trofazni mitomani.Slična stvar se odvila i sa poturicama u bosni, samo ovim novopečenim bošnjacima je identitet izgrađen preko religije koju su im nametnuli okupatori, a tim nesretnicima iz mađarske je urađena ista stvar samo preko jezika kojega danas niko na ovome svijetu ne razumije sem par plemena podno urala u aziji.Za sve neupućene, Horvat je inače najučestalije prezime u mađarskoj, toliko o tome ko su i šta su ti hoštapleri zbilja ustvari..

  • Šipumiloma 22.03.2023.

    PA nije badava Ban Jelačić bio okrenut prema sjeveru a onda su ga naši okrenuli prema jugu. Treba bana a i Hrvatsku okrenuti u ispravnom smjeru a ne u onom u kojem nas je usmjerio HDZ! 180 stupnjeva nam je potrebno okrenuti se još jučer!

Komentiraj...
Vidi sve komentare