To je to što me zanima!

Maestralni Tsitsipas ekspresno riješio Federera i ušao u finale!

Ovo mi je bio jedan od najboljih mečeva u sezoni i jedna od najvećih pobjeda u karijeri. Najveća moguća čast je igrati protiv Federera, rekao je nakon pobjede Stefanos Tsitsipas
Vidi originalni članak

Stefanos Tsitsipas finalist je završnog Mastersa u Londonu nakon što je ekspresno s 2-0 (6-3, 6-4) riješio Rogera Federera za 97 minuta igre. Uspjeh mladog 21-godišnjeg Grka je još veći pošto mu je ovo debitantski nastup u završnom Mastersu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Federer nije mogao puno nakon što je meč ranije maestralno s turnira izbacio Novaka Đokovića. Bio je barem dvije razine ispod te sjajne predstave gdje je imao samo pet neprisiljenih pogrešaka tako da će Grk u finalu čekati boljeg iz ogleda Thiem - Zverev (subota 21 sat).

Dvoboj u O2 Areni nalikovao je meču Tsitsipasa i Federera u osmini finala na ovogodišnjem Australian Openu u kojem je Grk na putu do pobjede u četiri 'tie-breaka' spasio svih 12 'break-lopti'. U Londonu je spasio 11 od 12, svih šest koje je Švicarac imao u prvom setu. Federer je spasio samo jednu od četiri 'break-lopte' koje je imao Tsitsipas.

Za Federera je ovo bilo 16. polufinale na završnom ATP turniru i njegov šesti poraz. Stefanos Tsitsipas se pridružio Alexanderu Zverevu (2018.), Davidu Goffinu (2017.), Rafaelu Nadalu (2013.), Nikolaju Davidenku (2009.) i Lleytonu Hewittu (2002.) koji su Federera zaustavljali u poluzavršnici ATP Finala.

- Ovo mi je bio jedan od najboljih mečeva u sezoni i jedna od najvećih pobjeda u karijeri. Najveća moguća čast je igrati protiv Federera, velika čast je bila igrati protiv njega. Na ruku mi je išlo što sam spasio toliko break lopti - rekao je Tsitsipas nakon meča.

Legendarni Švicarac svoj prvi završni turnir igrao je 2002. godine. Tsitsipas je tada imao samo četiri godine.

- Kao klinac gledao sam Federera na završnom turniru i sanjao da i ja jednog dana zaigram. Bila mi je velika čast - zaključio je prvi finalist.

Bio je to četvrti dvoboj Grka i Švicarca u kojem je Tsitsipas stigao do druge pobjede i izjednačio rezultat na 2-2.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • G4ndalf 16.11.2019.

    Ajmo u penziju fedex kao i nole nadal vas gazi

  • Konjusar 16.11.2019.

    Ajmo deda u peMziju haha

  • blokirani_lovac 16.11.2019.

    Grk zasluzeno u finalu, mislim da bi Thiem mogao u finale takodje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare