Obavijesti

Sport

Komentari 42

Maestralni Tsitsipas ekspresno riješio Federera i ušao u finale!

Maestralni Tsitsipas ekspresno riješio Federera i ušao u finale!
2

Ovo mi je bio jedan od najboljih mečeva u sezoni i jedna od najvećih pobjeda u karijeri. Najveća moguća čast je igrati protiv Federera, rekao je nakon pobjede Stefanos Tsitsipas

VIDEO

Stefanos Tsitsipas finalist je završnog Mastersa u Londonu nakon što je ekspresno s 2-0 (6-3, 6-4) riješio Rogera Federera za 97 minuta igre. Uspjeh mladog 21-godišnjeg Grka je još veći pošto mu je ovo debitantski nastup u završnom Mastersu!

Pokretanje videa...

00:15

Federer nije mogao puno nakon što je meč ranije maestralno s turnira izbacio Novaka Đokovića. Bio je barem dvije razine ispod te sjajne predstave gdje je imao samo pet neprisiljenih pogrešaka tako da će Grk u finalu čekati boljeg iz ogleda Thiem - Zverev (subota 21 sat).

Dvoboj u O2 Areni nalikovao je meču Tsitsipasa i Federera u osmini finala na ovogodišnjem Australian Openu u kojem je Grk na putu do pobjede u četiri 'tie-breaka' spasio svih 12 'break-lopti'. U Londonu je spasio 11 od 12, svih šest koje je Švicarac imao u prvom setu. Federer je spasio samo jednu od četiri 'break-lopte' koje je imao Tsitsipas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za Federera je ovo bilo 16. polufinale na završnom ATP turniru i njegov šesti poraz. Stefanos Tsitsipas se pridružio Alexanderu Zverevu (2018.), Davidu Goffinu (2017.), Rafaelu Nadalu (2013.), Nikolaju Davidenku (2009.) i Lleytonu Hewittu (2002.) koji su Federera zaustavljali u poluzavršnici ATP Finala.

- Ovo mi je bio jedan od najboljih mečeva u sezoni i jedna od najvećih pobjeda u karijeri. Najveća moguća čast je igrati protiv Federera, velika čast je bila igrati protiv njega. Na ruku mi je išlo što sam spasio toliko break lopti - rekao je Tsitsipas nakon meča.

Legendarni Švicarac svoj prvi završni turnir igrao je 2002. godine. Tsitsipas je tada imao samo četiri godine.

- Kao klinac gledao sam Federera na završnom turniru i sanjao da i ja jednog dana zaigram. Bila mi je velika čast - zaključio je prvi finalist.

Bio je to četvrti dvoboj Grka i Švicarca u kojem je Tsitsipas stigao do druge pobjede i izjednačio rezultat na 2-2.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac