To je to što me zanima!

Majstor u Gorenju! U Hrvatskoj nije uspio, a u Sloveniji rastura

U Ligi prvaka Gorenje Velenje ima tri pobjede u tri utakmice, a s klupe ih vodi bivši hrvatski izbornik Željko Babić. Danas igra protiv Schaffhausena za koji brani Ivan Stevanović
Vidi originalni članak

Početkom 2017. godine Željko Babić bio je rukometni neprijatelj broj jedan u Hrvatskoj, HRS ga je zajedno s njegovim pomoćnicima ekspresno smijenio i izbornik se povukao iz javnosti. Nije bilo previše onih koji su u zemlji zaluđenoj rukometom bili spremni Babiću povjeriti momčad nakon izleta u reprezentaciju.

No, predanost poslu nitko mu nije mogao osporiti i Željko Babić vrlo brzo dobio je ponude nekih itekako ambicioznih inozemnih klubova. Prihvatio je onu slovenskog Velenja i odmah na predstavljanju poručio da s vrha slovenskog rukometa želi napokon skinuti Celje. Složio je momčad po svom ukusu u granicama mogućnosti i krenuo sjajno u sezonu. Istina, u SEHA ligi Velenje malo šteka, ima četiri boda iz četiri utakmice, no u Ligi prvaka Babićeva je momčad jedna od četiri koje još ne znaju za poraz u prva tri kola (Veszperm, Velenje, Vardar, Montpellier).

- Oduševilo me što smo u sve tri naše utakmice diktirali tempo. Sad se moramo pripremiti za nastavak natjecanja, trenirati kao i do sada jer imamo veliku šansu za nastavak niza. No susret s Kadettenom nam dolazi samo četiri dana nakon teške utakmice sa Skjernom - kaže Babić.

Gorenje u te tri pobjede ima minimalnu gol razliku +4, no start europske sezone za slovenski klub zasad izgleda kao san. Istina, igraju u neelitnoj skupini, ali pobjede protiv Ademar Leona, Skjerna i Dinamo Bukurešta nikako ne mogu umanjiti uspjeh bivšeg hrvatskog izbornika i njegove momčadi. Danas (20.15) će mu na drugoj strani stajati njegov prvi golman iz reprezentacije, Ivan Stevanović i švicarski Schaffhausen...

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 05.10.2017.

    Gosp Alene kako je moguce da nema prvog komm?????? Sta je ne svidja vam se cinjenica da je vas Babic jedini u povjesti kojo je izgubio 8razlike u zadnjih 15-20min???ili vam se ne svidja to sto sam vam napomenio da on rastura koga?????hajde molim te objavi clanak za 2-3mjeseca pa da vidimo gdje ce biti onda!!lijep P!

  • lukepicard 05.10.2017.

    Kod nas su najveći problem igrači u rukometu nogometu košarci kad dođu da igraju za reprezentaciju i ne slušaju načelna uputstva svi su sebi uvrstili u glavu kako su nekakve zvijezde itd igrači su nam problem u sva ta tri sporta neki dođu samo na odmor u reprezentaciju dok drugi čine raskol u repci, to je problem nemamo jedinstva kao tim a poznato je gdje nema jedinstva nema ni rezultata.

  • 5000_LoL 05.10.2017.

    Sad je i potvrđeno, da Gospi, Slovenija je puno draža !

Komentiraj...
Vidi sve komentare