To je to što me zanima!

Makedonski junak u Cedeviti: Vlado Ilievski potpisuje ugovor

SRUŠIO LITVU Vlado Ilievski prošlog je ljeta uveo Makedoniju u polufinale Eurobasketa u Litvi. Makedonski bek ide na liječnički te bi trebao potpisati za Cedu
Vidi originalni članak

Dan prije prve utakmice u ABA ligi Cedevita će se pojačati makedonskim bekom Vladom Ilievskim prođe li liječnički ispit.

U tom bi slučaju iz kadra ispao Amerikanac Curtis Stinson, koji je trebao odmarati 165 cm visokog Marquesa Greena kao pričuvni razigravač.

Ilievski (32) više je puta bio u ljubljanskoj Olimpiji, ali igrao je i u mnogim velikim europskim klubovima. Lani je bio jedan od najvažnijih igrača makedonske reprezentacije, koja je na Eurobasketu senzacionalno ušla u polufinale. Baš je on zabio tricu za pobjedu protiv domaćina Litve u spektakularnom četvrtfinalu.

- Ovo mi je šut karijere, šut života - govorio je Ilievski nakon te utakmice.

Iskusni bek bit će veliko pojačanje za ambicioznu Cedevitu, koja će igrati na dvije fronte. U Euroligi je u skupini s europskim prvakom Olympiacosom, Cajom Laboral, Efesom, Milanom i Žalgirisom, kod kojeg će početi natjecanje 11. listopada. 

U regionalnoj ABA ligi već na startu gostuje kod Budućnosti u Podgorici, gdje još nikad nije pobijedila.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nefer 28.09.2012.

    i ovaj Marques Green je dobar...gledao sam tekmu Rusija - Makedonija u lipnju, prije kvalifijacija za OI; dok se on nije ozlijedio Makedonija je vodila s Rusijom, i to bez prve petorke koji nisu doputovali na frendli turniru u Litvi

  • witsel 28.09.2012.

    najbolji razigravač novijeg doba, a da potječe iz zemalja bivše jugoslavije

  • patriot0407 27.09.2012.

    kažu : "..as za euroligu.." mislim da će takvih aseva , a bogami i desetki trebat mnogo mnogo dosta..bar sudeći po drugim momčadima..CSKA..pao....i dr.

Komentiraj...
Vidi sve komentare