To je to što me zanima!

Malaga bijesna: Sumnjamo u Platinija, ovo je bio rasizam

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sumnjamo u predsjednika UEFA-e Michela Platinija i njegove suradnike jer mi smo Malaga, a ne Real Madrid. Lakše je to napraviti nama, rekao je Malagin Joaquin
Vidi originalni članak

Bijes i frustracija zavladali su Malagom nakon šokantnog ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka. Za gostujući poraz od Borussije Dortmund (3-2) svi u klubu krive suce.

Nakon što je prošlotjedna utakmica na La Rosaledi završila rezultatom 0-0, Borussia Dortmund je u utorak na svome Signal Iduna Parku slavila s 3-2 iako je od 82. minute gubila s 2-1. No, u sudačkoj je nadoknadi najprije izjednačio Marco Reus, a potom je Felipe Santana donio pobjedu i prolaz momčadi Jürgena Kloppa.

Vlasnik Malage Abdullah Bin Nasser Al-Thani ustvrdio je da je uzrok porazu rasizam (?!) i najavio žalbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA). Andalužani su ljuti jer je pobjedničkom pogotku Santane prethodilo zaleđe. No, isto tako, u zaleđu je bio i strijelac Malagina drugog gola Eliseu.

''Nadam se da će UEFA otvoriti istragu o ispadanju Malage kojim je narušen duh sporta. Ovo nije nogomet, nego rasizam'', napisao je Al-Thani na Twitteru.

Teoriju urote je isukao i strijelac prvog Malaginog pogotka Joaquin.

- Sumnjamo u predsjednika UEFA-e Michela Platinija i njegove suradnike jer mi smo Malaga, a ne Real Madrid. Lakše je to napraviti nama. Platili smo cijenu toga što smo novi u ovom natjecanju. Nogomet i suci su bili okrutni prema Malagi, ali nitko nas neće zaustaviti da igramo - poručio je Joaquin.

Klopp: Svi smo bili blizu srčanog udara

- Bio sam svjedok, ali ne mogu to objasniti - kazao je trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp nakon što je njegova momčad u sudačkoj nadoknadi došla do pobjede protiv Malage i prolaza u polufinale Lige prvaka…

Poslije prošlotjednih 0-0 u Andaluziji, Borussia je na svome Signal Iduna Parku slavila s 3-2 iako su gosti u 82. minuti poveli s 2-1. No, najprije je Marco Reus u prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio, da bi Felipe Santana dvije minute kasnije bacio domaće navijače u delirij.

- Svi smo bili blizu srčanog udara u završnici! Ovo je ono što bi nogomet trebao biti, ovo je najpozitivnija strana nogometa. Naravno, s druge strane mi je žao Malage, dala je sve od sebe - istaknuo je Klopp, priznavši da je njegova momčad igrala slabo tijekom većeg dijela utakmice.

- Prvi smo put ove sezone pokazali nervozu. Nismo bili inspirirani, nismo se kretali. Malaga se dobro branila, ali s druge strane, nije joj ni bilo teško braniti se s obzirom na našu slabu igru. Ali, pokazali smo karakter i morate priznati da smo prošli zasluženo. I nakon svih silnih promašaja smo nastavili tražiti pobjedu i na kraju je upalilo - zaključio je 45-godišnji stručnjak.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • big proof 11.04.2013.

    Po ovom se vidi da je liga prvaka samo za odabrane.ako se već to nakaradno natjecanje zove liga prvaka,znači samo prvaci svojih država bi trebali igrat,a ne i drugi i treći i četvrti pojedinih zemalja.

  • formet 11.04.2013.

    united i malaga su ove godine zrtve uefine organizacije,nesposobnosti suđenja,mozda i samokontrole pojedinaca od izvlacenja parova do sudaca!al nema veze,vratit cemo se samo jaci,united je to vec pokazao!ONE UNITED!

  • radislav 10.04.2013.

    sve je danas namjestenoo

Komentiraj...
Vidi sve komentare