Obavijesti

Sport

Komentari 74

Malaga bijesna: Sumnjamo u Platinija, ovo je bio rasizam

Malaga bijesna: Sumnjamo u Platinija, ovo je bio rasizam
2

Sumnjamo u predsjednika UEFA-e Michela Platinija i njegove suradnike jer mi smo Malaga, a ne Real Madrid. Lakše je to napraviti nama, rekao je Malagin Joaquin

VIDEO

Bijes i frustracija zavladali su Malagom nakon šokantnog ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka. Za gostujući poraz od Borussije Dortmund (3-2) svi u klubu krive suce.

Nakon što je prošlotjedna utakmica na La Rosaledi završila rezultatom 0-0, Borussia Dortmund je u utorak na svome Signal Iduna Parku slavila s 3-2 iako je od 82. minute gubila s 2-1. No, u sudačkoj je nadoknadi najprije izjednačio Marco Reus, a potom je Felipe Santana donio pobjedu i prolaz momčadi Jürgena Kloppa.

Vlasnik Malage Abdullah Bin Nasser Al-Thani ustvrdio je da je uzrok porazu rasizam (?!) i najavio žalbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA). Andalužani su ljuti jer je pobjedničkom pogotku Santane prethodilo zaleđe. No, isto tako, u zaleđu je bio i strijelac Malagina drugog gola Eliseu.

''Nadam se da će UEFA otvoriti istragu o ispadanju Malage kojim je narušen duh sporta. Ovo nije nogomet, nego rasizam'', napisao je Al-Thani na Twitteru.

Teoriju urote je isukao i strijelac prvog Malaginog pogotka Joaquin.

- Sumnjamo u predsjednika UEFA-e Michela Platinija i njegove suradnike jer mi smo Malaga, a ne Real Madrid. Lakše je to napraviti nama. Platili smo cijenu toga što smo novi u ovom natjecanju. Nogomet i suci su bili okrutni prema Malagi, ali nitko nas neće zaustaviti da igramo - poručio je Joaquin.

Klopp: Svi smo bili blizu srčanog udara

- Bio sam svjedok, ali ne mogu to objasniti - kazao je trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp nakon što je njegova momčad u sudačkoj nadoknadi došla do pobjede protiv Malage i prolaza u polufinale Lige prvaka…

Poslije prošlotjednih 0-0 u Andaluziji, Borussia je na svome Signal Iduna Parku slavila s 3-2 iako su gosti u 82. minuti poveli s 2-1. No, najprije je Marco Reus u prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio, da bi Felipe Santana dvije minute kasnije bacio domaće navijače u delirij.

- Svi smo bili blizu srčanog udara u završnici! Ovo je ono što bi nogomet trebao biti, ovo je najpozitivnija strana nogometa. Naravno, s druge strane mi je žao Malage, dala je sve od sebe - istaknuo je Klopp, priznavši da je njegova momčad igrala slabo tijekom većeg dijela utakmice.

- Prvi smo put ove sezone pokazali nervozu. Nismo bili inspirirani, nismo se kretali. Malaga se dobro branila, ali s druge strane, nije joj ni bilo teško braniti se s obzirom na našu slabu igru. Ali, pokazali smo karakter i morate priznati da smo prošli zasluženo. I nakon svih silnih promašaja smo nastavili tražiti pobjedu i na kraju je upalilo - zaključio je 45-godišnji stručnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše