To je to što me zanima!

Mali 'prorok' iz Firenze: Tko će zabijati kad Batistuta ode? JA!

OTAC I SIN Federico Chiesa glavna je faca u Fiorentini, kao nekad veliki Gabriel Batistuta. Danas dvadesetogodišnji Fede sin je poznatog igrača Enrica koji je prije 18 godina igrao u istom klubu...
Vidi originalni članak

Federico Chiesa (20) danas je najbolji igrač talijanske Fiorentine i sin nekadašnjeg igrača Parme, Lazija, Fiorentine i talijanske reprezentacije, Enrica (47).

Nogometni romantičari sjećaju se moćne Fiorentine početkom tisućljeća čiji su napad činili slavni Gabriel Omar Batistuta i baš Chiesa senior.

U to je doba Enrico postao i otac malog Federica koji se proslavio već u ranim godinama izjavom koje su se ovih dana sjetili Talijani.

VIDEO

Novinari su pitali malenog Federica u očevom naručju tko će to zabijati za Fiorentinu kad je Batistuta otišao u Romu. Kao iz topa, mali je Fede ispalio: 

- Pa ja ću!

Dvadesetak godina poslije to se i događa. Mali 'prorok' nezamjenjiv je član 'ljubičica' iz Firenze i danas vrijedi 35 milijuna eura prema Transfermarktu. Najopasniji je s lijevog krila, no zna zapapriti protivniku i sa polušpice ili pozicije napadača.

Mladi je talijanski reprezentativac za koju ima tri zabijena gola u deset nastupa te ga pozorno prate svi veliki klub diljem Europe.

Najslavniji trenutak u mladoj karijeri doživio je 15. siječnja prošle godine kada je svojim golom srušio 'violama' mrski Juventus na Artemio Franchiju.

Trenutno je najuzbudljiviji talijanski talent i za svoj klub u 21 utakmicu ove sezone ima četiri postignuta gola uz četiri asistencije.

Pitanje je hoće li krenuti stopama slavnog Gabriela koji je u Fiorentini igrao devet godina te zabio 168 golova i na tu temu zasad ne daje jasne odgovore kao nekad dok je bio dječačić...

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Croatian_Football 08.01.2018.

    Ronaldo,Henry,Bergkamp,Van Basten,Van Nistelrooy,Batistuta,Totti,Del Piero,Drogba,Raul,Rooney...to su bili istinske zvijeri od napadaca...od danasnjih su tu blizu ovih mozda jedino Lewandowski,Kane,Suarez i to je to!!

  • koloyaya 08.01.2018.

    Vrijedi spomenut da je ovaj dečko, Chiesin sin, već sada jedan od najzrelijih i najsposobnijih igrača u Fiorentini, vjerojatno i ponajbolji. Fantastičan talent, ima malo boljih krilnih igrača u Italiji, a on može samo napredovati.

  • mandrillost 08.01.2018.

    Batistuta,Crespo,Shevchenko,Van Basten,Ronaldo,Van Nistelrooy...to su bili napadaci,istinske legende!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare