To je to što me zanima!

Senzacija: Rudeš postaje prva hrvatska momčad u esportu...

PSG, City, Ajax, Schalke... već su zastupljeni u esportu, natjecateljskom igranju videoigara, jednoj od najbrže rastućih zabavnih industrija u svijetu. Rudeš će se natjecati u CS:GO, League of Legends i Hearthstoneu
Vidi originalni članak

NK Rudeš, zagrebački prvoligaš koji drži dno ljestvice, ulazi u esport, potvrdio je portal netokracija.com.

Rudeš će se natjecati u CS:GO, League of Legends i Hearthstoneu i tako se priključiti nogometnim velikanima poput Manchester Cityja, PSG-a, West Hama, Schalkea i Wolfsburga koji su već zastupljeni u esportu.

O čemu se tu radi? Esport je natjecateljsko igranje videoigara u sustavima natjecanja pred publikom. Esport industrija jedna je od najbrže rastućih u zabavnom svijetu, a prema nekim predviđanjima 2020. godine mogla bi premašiti dvije milijarde dolara prihoda.

 

Rudeš je prošle godine postao partner Deportivo Alavesu, španjolskom prvoligašu čiji je vlasnik košarkaški klub Baskonia, koji također ima esport tim. Rudeš će u esportu nastupati pod imenom kluba.

- Očito je da je esport već prisutan u našoj okolini pa nismo htjeli biti van tog novog sektora. Mislim da će esport biti važan dio naše strukture i radit ćemo na tome da hrvatska i regionalna scena raste iz dana u dan - kaže menadžer Rudeša Mikel Lauzurica Evolet.

- Projekt će se temeljiti na potrazi za nacionalnim talentom, tako da ćemo uložiti puno truda da pronađemo hrvatske i regionalne talente. Kreiranje tima u LoL-u, CS:GO-u i Hearthstoneu bit će naša polazna točka tako da ćemo podržati regionalne lige i pokušati dati svoj doprinos kompetitivnom sektoru - rekao je Mikel.

Na regionalnoj razini ovo nije prvi ulazak nekog kluba u esport. Partizan je bio u esportu, u njemu je Crvena zvezda, a lani je i Cedevita najavila kako planira osnovati svoju esport ekipu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Joker123 05.01.2018.

    Bezveze, bolje ucit dicu da se igraju vanka i bave pravin sportovima

  • Joker123 05.01.2018.

    Dinamo bi i tu vara i kra

  • solo Barca 04.01.2018.

    Ne kuzim ko tu igra u kojoj ligi i ko bi to gledao uzivo osim pristavih drkadjija iz osmog be

Komentiraj...
Vidi sve komentare