To je to što me zanima!

Maljković: Ništa se ne može preko noći, osim praviti djecu

Fali nam jedan igrač koji ostale razigrava i čini ih boljima. Takvih nema. Ili su u NBA ligi ili su jedan ili dvojica u najvećim europskim klubovima, kaže trener Cedevite
Vidi originalni članak

Čuda se stvaraju, ona se ne događaju. U Euroligi mi je važno da se igrači ne boje nikoga. Da ne gledaju na drugu stranu i da, metaforički rečeno, ne traže autogram od najvećih zvijezda naših protivnika, rekao je Božo Maljković.

U prve dvije utakmice trener Cedevite nije dobio što je želio. Osim dva visoka poraza, uvjerio se da njegovoj momčadi ipak nedostaje kvalitete.

- Fali nam jedan igrač koji ostale razigrava i čini ih boljima. Ali takvih nema. Ili su u NBA ligi ili su jedan ili dvojica u najvećim europskim klubovima. Od kojih smo mi vrlo daleko - istaknuo je Maljković, koji traži vrijeme da bi s Cedevitom napravio iskorak i na jakoj euroligaškoj sceni.

- Ništa se ne može preko noći, osim povećati natalitet. Za uspjeh nekog projekta trebaju minimalno dvije do tri godine. Ne tražim alibi, to je sportska zakonitost.

Uz vrijeme će dobro doći i novac. Veliki novac, koji Cedevita, ali ni ostali klubovi iz država bivše Jugoslavije, jednostavno nemaju.

- U petak gostujemo u Istanbulu kod Efesa. Neki njihovi igrači koštaju kao naš godišnji budžet. Nisam za to da trener prebrojava tuđi novac, ali bez love je teško napraviti vrhunsku momčad. U Euroligi ne smijemo imati kompleksa, moramo i trenirati više od svih. To je za nas jedini put - rekao je Maljković.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Katalonec 24.10.2012.

    Maljković bi trebao u penziju. On je ostario za novu košarku i samo se uspije prodavat zbog nekih starih uspjeha. Upropastit če Cedevitu, ko što uništava Slovenačku repku.

  • ciLa 24.10.2012.

    Iz prve ruke znam da niti jedan igrač ne poštuje niti ne cijeni trenera Maljkovića samo zato što je njegovo ponašanje prema igračima katastrofalno, tako da je jedina šansa Cedevite da maknu trenera.....

  • kmarus 24.10.2012.

    Čisto sumnjam da Maljković može i to što kaže ,raditi preko noći ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare