To je to što me zanima!

Malo im za sriću triba: Prvi smo, prekidaj prvenstvo!

Nakon visoke pobjede nad Istrom jedino Stanko Poklepović pokušava utišati euforiju na Poljudu. Zna da ga čeka još jako puno posla u budućnosti
Vidi originalni članak

Smijeh i pjesma odjekuju hodnicima Poljuda, u koje se opet uselila euforija. Svi su uvjereni kako će Hajduk ove godine briljirati, čini se da još jedino trener Stanko Poklepović pokušava biti objektivan.
- Pula nije mjerilo, tek ćemo protiv Rumunja vidjeti gdje smo - kaže Špaco, iz kojeg progovara iskustvo.
A oni manje iskusni baš uživaju.
- Prekidaj prvenstvo, prvi smo! - povikao je razdragani Danijel Subašić na ulazu u svlačionicu, ispred koje je predsjednik Joško Svaguša grlio i ljubio igrače Hajduka čestitajući im na dobroj igri i “šestici” protiv Pule.
Iskustvo je kategorija koja se ničim ne da nadomjestiti. Svjestan je trener Splićana koliko je malen put od euforije do razočaranja. Jer povijest uči kako je i Ćiro Blažević u ljeto 2005. godine slavio te trčao počasni krug Poljudom nakon pobjede 6-0 nad Osijekom na početku prvenstva, pa su mu tri dana poslije toga “prisjele debrecinke”. A sličnih primjera u Hajdukovoj povijesti ima na pretek.
Zato treba imati povjerenja u Špacu i njegovo iskustvo. Ne smije mu se zviždati ako pri 5-1 vadi napadača Ahmada Sharbinija i uvodi defenzivca Brkljaču. Ili možda Vejića.
Ne, nije Špaco posenilio i zatvorio utakmicu zbog straha od goropadnih Puljana. On je u mislima već bio u Bukureštu i razmještao svoje igrače po travnjaku smišljajući u koju će zamku uhvatiti Rumunje.
- Za trapulu u Bukureštu trebaju mi iskusni igrači - kaže iskusni trener.
Zna Špaco jako dobro kako je iskustvo nenadoknadiva kategorija.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • st1986 25.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • jure50 25.07.2010.

    dali neko zna ko ce prenosit uzvrat na poljudu protiv dinama bukuresta

  • st1986 25.07.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare