To je to što me zanima!

Malo koševa: Srednjoškolska utakmica završila je 13-12!

U četvrtfinalnom srazu regije 5-AA East Literature High (omjer 25-5) je pobijedio White House High (16-11) 13-12 košem iz slobodnog bacanja na isteku produžetka
Vidi originalni članak

Dvije srednjoškolske košarkaške momčadi iz Tennesseeja, od kojih je jedna ponajbolja uopće u Sjedinjenim Državama, odigrale su četiri četvrtine i produžetak za ukupno 25 koševa u 36 minuta...

U četvrtfinalnom srazu regije 5-AA East Literature High (omjer 25-5) je pobijedio White House High (16-11) 13-12 košem iz slobodnog bacanja na isteku produžetka, koji u srednješkolskim ligaškim natjecanjuma u SAD-u traje četiri minute (četvrtine traju po osam).

U posljednjem dvoboju dviju momčadi, igranom 30. studenog prošle godine, kvalitetniji je East Literature slavio pobjedu 69-54 pa je trener White Housea Dee Spencer odlučio odugovlačiti: zadržavati igru s loptom u posjedu, dodavati se i driblati bez pokušaja šuta.

- Odlučili smo se na zadržavanje lopte jer smo znali da normalnom igrom nemamo izgleda za pobjedu. Bili smo blizu uspjeha - rekao je poraženi, dok je trener-pobjednik, Jim Fey, zaključio:

- Suparnik se opredijelio na pasivnu košarku, pa smo na isti način morali odgovoriti i mi. Drago mi je što je moja momčad pokazala sposobnost adaptacije.

U srednjoškolskoj američkoj košarci napad nije vremenski ograničen.

Tijekom treće i četvrte četvrtine nije postignut niti jedan koš. Tijekom cijele treće četvrtine lopta je bila u posjedu iste, pobjedničke momčadi, u jedinom napadu kroz čitavih osam minuta igre.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • cobervu 04.03.2011.

    to je kao dobijes penal u nogometu u 1 minuti i cekas 90 da ga izvedes.zabijes i kraj.mislim ovo se samo od njih i moglo ocekivati

  • Prince Vegeta 03.03.2011.

    haha.. da mi je vidjet tu tekmu

  • MateBarišić 03.03.2011.

    bez ograničenja napada košarka postaje dosadna poput nogometa

Komentiraj...
Vidi sve komentare