To je to što me zanima!

Malodušnost tjera Niku u Ajax iako je stigao gazda

Otkako je Harry Redknapp napustio Portsmouth, klub napuštaju najbolji igrači, ali i visoke ambicije. Mogao bi ga napustiti i hrvatski reprezentativac
Vidi originalni članak

Dok je Harry Redknapp bio u gradu, društvo u plavom slavilo je naslov pobjednika FA kupa. A to na Otoku nije bezvezan trofej, apsolutno nije. Bili su tad u momčadi Lassana Diarra, Sulley Muntari, Glen Johnson... Danas je Redknapp u Londonu, na klupi Tottenhama, a najveće zvijezde iz njegove ere su u Real Madridu, Interu, Liverpoolu... Na klupi Portsmoutha je Paul Hart, a na čelu kluba bogati Arapin Sulejman Al-Fahim.
- Paul Hart je pravi čovjek za ovaj posao, sretan sam što ga imamo - rekao je novi vlasnik kluba o treneru koji je prošle godine spasio Pompey od ispadanja. Momčad se borila za ostanak u ligi bez Nike Kranjčara, kojeg su lani pošteno izmučile ozljede.
- Ove godine cilj je opet ostati u ligi, sve više od toga bilo bi bonus - izjavio je trener Hart i otvorio mogućnost da u još jednu borbu za ostanak krene bez Nike Kranjčara. Hrvatski reprezentativac nekoliko je puta ponavljao kako želi u klub s većim ambicijama, kako želi igrati Ligu prvaka... Ovaj i ovakav Portsmouth to mu ni u ludilu ne može omogućiti iako je stigao novi bogati vlasnik. Al-Fahim očito nije jedan od onih azijskih bogataša koji ne pitaju za cijenu kad je riječ o nogometu. Ne, ovaj prodaje Petera Croucha, a mogao bi i Kranjčara.
Za bivšeg igrača Dinama i Hajduka na Fratton Park stigla je službena ponuda iz Ajaxa. Prelazak iz Engleske u Nizozemsku definitivno bi bio prelazak "s konja na magarca", ali Ajax će barem igrati u Europi. I neće se boriti za ostanak nego za naslov prvaka. Visina ponude se ne zna, no sve one ispod desetak milijuna eura vjerojatno u Portsmouthu neće ni uzeti u obzir. Ovu očito jesu i sad samo ostaje vidjeti što o odlasku u Ajax misli igrač koji je svojedobno navodno bio i na meti Arsenala.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_32960 22.07.2009.

    Neka ode... ajax je 4x veci klub od Portsmuntha... tamo moze odigrati jednu sezonu na velikom nivou i onda opet moze u neki klub iz petice.... a i ne vjerujem da bas niko iz Engleske ili španjolske nije za njega zainteresiran...

Komentiraj...
Vidi sve komentare