To je to što me zanima!

'Maltretirali su me jer ne volim žene, odustala sam od košarke'

Očito sam trebala izgledati i ponašati se kao muškarac da bi me prihvatili u ligi gdje je 98% igračica homoseksualne orijentacije, izjavila je Wiggins, koja je prekinula karijeru u WNBA ligi
Vidi originalni članak

Lijepa američka košarkašica Candice Wiggins šokirala je američku javnost izjavom da je odustala od profesionalne košarkaške karijere jer je heteroseksualka

- To što sam heteroseksualka, a to i ističem, bilo mi je veoma važno. Željela sam odigrati još dvije sezone, ali sam bila u takvom psihičkom stanju da je to bilo jednostavno nemoguće. WNBA nije gledana i njen značaj je umanjen. Ne želim otkriti previše, ali situacija je bila toksična - Vigins je otkrila svoj razlog prekida karijere tamošnjim medijima i srušila stereotipe o američkoj WNBA ligi koja ima status najinkluzivnije lige što se tiče prava na seksualnu orijentaciju. 

- Ljudi su me namjerno vrijeđali. Nikada me nisu nazivali k****m toliko puta kao te sezone. Stalno su mi davali do znanja da im se ne sviđam. Mnogi u klubu misle da moraš igrati i izgledati kao muško, da bi te poštovali. Ja sam bila suprotnost. Ponosna sam što sam žena i ja se u takvu kulturu ne uklapam - zaključila je bivša plejmejkerica Minnesote kojom je osvojila naslov 2011. godine. 

Priliku za nove naslove s klubom neće imati jer joj se sviđaju muškarci.

To je problem s kojim će se Amerikanci u WNBA ligi morati pozabaviti nakon što je Wiggins otvorila dušu i ukazala na problem kojeg u krovnoj organizaciji ili nisu bili svjesni ili su ga vješto prikrivali.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • tomicalomica 23.02.2017.

    Pa malo cupi na cupi nikome ne škodi:-))))

  • Bauštela 22.02.2017.

    Sram je bilo, žensko a nije lezbijka... sramota!!! U zatvor s njom zbog mržnje i netolerancije!!! I odštetu jadnim lgbt djevojkama koje su trebale trpiti psihičku torturu od ovakve primitivne hetero žene u 21. stoljeću!!! Je suis lgbt!!

  • provokator_ 22.02.2017.

    Eto došla vremena kad je sramota reći da si heteroseksualac...

Komentiraj...
Vidi sve komentare