To je to što me zanima!

Mamić će krenuti s dva krila, a Kastrati ipak neće igrati beka...

Austrijanci vole igrati visoko, stalno biti u presingu, a Dinamo takvu formaciju može iskoristiti s dva brzanca - Kastratijem i Oršićem, te jednim centralnim napadačem koji će opet biti Bruno Petković...
Vidi originalni članak

Dinamo je u nedjelju remizirao (1-1) protiv Lokomotive, otišao na sedam bodova prednosti u odnosu na najbliže pratitelje Goricu i Osijek koji imaju utakmicu manje. Zoran Mamić u gradskom je obračunu odmarao neke važne igrače (Stojanović, Perić, Gvardiol, Franjić, Ademi, Oršić, Petković) koji su započeli dvoboj protiv CSKA Moskve, a poslije utakmice bio i prilično razočaran viđenim u Kranjčevićevoj ulici.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Rastužilo me ili razočaralo što je Lokomotiva htjela pobjedu više od nas. Nismo danas bili energijom i strašću u onoj mjeri koju bi ja kao trener želio. Lokomotiva je živjela s puno više strasti i želje za pobjedom, za golom više. Ne mogu reći da igrači nisu željeli pobijediti, ali strast je kod Lokomotive bila puno izraženija - bio je poslije utakmice prilično iskren Mamić.

Trener Dinama rekao je pravu istinu, 'lokosi' su bili življi, agresivniji, imali veću razinu voljnog momenta. I na kraju bili bliži pobjedi. Gubitak dva planirana boda u Maksimiru ne predstavlja nikakav problem, u Dinamu su još od četvrtka fokusirani na - Wolfsberger. Austrijanci su još od ždrijeba u Maksimiru označeni kao momčad protiv koje se mora dohvatiti četiri ili šest bodova (u dvije utakmice).

Zoran Mamić u novom domaćem europskom ogledu želi pritisnuti Wolfsberger, nametnuti svoj ritam utakmice, pokazati gostima tko je gazda u Maksimiru. I baš su se zbog tog dvoboja protiv 'lokosa' i odmarali neki igrači. Dinamo bi tako u četvrtak mogao zaigrati nešto otvorenije nego u Moskvi, s jednim centralnim napadačem (Petković), ali i dva klasična krilna igrača (Oršić i Kastrati). 

Takva taktička postavka donijela bi još neke promjene u momčadi, Lovro Majer bi s pozicije desnog veznog (što je igrao u Rusiji) 'preselio' u sredinu, tamo zaigrao uz Ademija (sigurno), dok bi treća opcija Zorana Mamića u sredini terena bili Ivanušec, Jakić ili Franjić. Wolfsberger se u dosadašnjem dijelu Europske lige pokazao kao momčad puna ritma, Austrijanci kontinuirano izlaze u visoki presing, a to bi Dinamo mogao kazniti svojim brzancima -Kastratijem i Oršićem.  

Ostatak momčadi ne bi trebao biti upitan, Livaković će biti na golu, ispred njega će ordinirati Stojanović, Perić, Lauritsen i Gvardiol, u u veznoj liniji sigurni su Ademi i Majer, a uz njih bi se tu mogao naći Franjić, Jakić ili Ivanušec. MIslav Oršić opet će biti lijevo, Lirim Kastrati desno, dok Bruno Petković i dalje uživa status prvog napadača. No, do četvrtka još ima vremena, pa i mogućnosti za dodatne promjene...

Idi na 24sata

Komentari 57

  • NEOPISIVO_2 02.11.2020.

    Za ovog protivnika takav sastav bi i po meni bio najbolje rješenje.

  • Kalča 99 02.11.2020.

    Livi, Moha, Gvardiol,Peric, Leovac je zadnja linija, Jakic, Ademi,Majer, Orsić,Gavranovic,Kastrati

  • komentator__Luka 02.11.2020.

    još kad bi krenuo u remetinec bilo bi ekstra

Komentiraj...
Vidi sve komentare