To je to što me zanima!

Manchester United preko Rome izborio Barcelonu

Na Nou Campu i Old Traffordu nisu se dogodila iznenađenja. Pobjedama 1-0 Barcelona je izbacila njemački Schalke, a United talijansku Romu
Vidi originalni članak

Nakon preostale dvije uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka poznati su parovi polufinala najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja. Za finale u Moskvi borit će se Barcelona i Manchester United, te Liverpool i Chelsea.

MANCHESTER UNITED - ROMA 1-0 (Tevez 70)
Malo je bilo onih koji su vjerovali u čudo na Old Traffordu. Roma je na Otok stigla s porazom 0-2 iz prve utakmice i trebao joj je pravi pothvat. A da se takvo što neće dogoditi postalo je jasno nakon pola sata igre. Manchester je napadao, a u najbolju moguću priliku došli su Talijani. Neoprezni Wes Brown u šesnaestercu je srušio Mancinija i norveški sudac Oevreboe pokazao je na bijelu točku. Loptu je uzeo Daniele De Rossi, pucao jako, ali i previsoko. Visoko preko gola otišao je njegov pokušaj, a s njim i dobar dio Rominih nadanja.
Manchester je bio bolji do tog penala, a nakon njega snage su bile poravnate. Pokušavali su i jedni i drugi, no pravih šansi nije bilo. Roma je pucala 17 puta, od toga je šest pokušaja išlo u okvir gola, a od Unitedovih deset udaraca pet je zaposlilo golmana Donija.
Konačna odluka pala je u 70. minuti. Owen Hargreaves je prošao po desnoj strani, a loptu je na prvoj stativi u padu glavom zahvatio Carlos Tevez. Gađao je dalji kut i savršeno pogodio za pobjedu Manchestera.

BARCELONA - SCHALKE 1-0 (Toure 43)
Kudikamo zanimljivije bilo je u Barceloni. Zvijezda prepuni domaćin imao je 1-0 s gostovanja u prvoj utakmici i u uzvrat ušao malo preopušteno. I zato su na otvaranju utakmice opasno živjeli. Schalke je odmah jurnuo i nedostajao je samo gol. A to je u nogometu još uvijek najvažnije...
Promašivali su Kuranyi, Jones, Halil Altintop... Valdes je više ili manje sigurno sve te situacije rješavao, a onda je stigao i jedini gol na utakmici. Uz Xavija najbolji igrač utakmice, 17-godišnji Bojan, nabacio je oštru loptu s desne strane. Schalkeova obrana nespretno je reagirala i nakon pravog malog kaosa u Neuerovu šesnaestercu pucao je Yaya Toure i loptu pospremio u mrežu.
Imao je Schalke i nakon toga nekoliko šansi, dok je s druge strane Barcelona pokušavala prijetiti iz polukontri. Ni jedni ni drugi nisu bili dovoljno konkretni i rezultatskih promjena nije bilo. Nakon sat vremena igre Nijemci su nekako posustali, kao da su ostali bez snage i bilo je jasno da novih šokova neće biti.
Zato je šok doživio Frank Rijkaard. U 73. minuti izvadio je iz igre Bojana, na što su navijači reagirali - bijelim maramicama. U Španjolskoj dovoljno jasna poruka: Rijkaard, odlazi... Iako, pitanje je koliko je Nizozemac uopće bio šokiran, već neko vrijeme je iz dana u dan sve bliži odlasku s klupe Barcelone.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare