To je to što me zanima!

Mandžo u Turskoj s četiri šava, Čačić tvrdi: On će stisnuti zube

Previše bi riskirali ako bi Rakitić ušao u nova naprezanja. Što se tiče Mandžukića, poznavajući njega stisnut će zube i biti na raspolaganju, rekao je izbornik Ante Čačić
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u Eskisehir gdje će igrati protiv Turske u kvalifikacijama za SP 2018., a izbornik Ante Čačić kazao je da, iako smo u neravnopravnom položaju, očekuje da će "vatreni" odigrati dobru utakmicu.

U nedjelju je Hrvatska u nastavku utakmice protiv Kosova, koja je u subotu prekinuta u 21. minuti zbog lošeg stanja maksimirskog travnjaka natopljenog kišom, slavila sa 1-0 pogotkom Domagoja Vide u 74. minuti.

- U neravnopravnom smo položaju, jer smo se u nedjelju trebali odmoriti uoči nove važne utakmice. No, moramo se suočiti s tim činjenicama, utakmica se igra, moramo biti bistri u glavi, spremni i odlučni. Siguran sam da će naši reprezentativci još jednom s posebnim žarom igrati za hrvatski dres, u poticajnoj nogometnoj atmosferi i na podlozi koja im odgovara. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a tada će i rezultat biti dobar - rekao je izbornik Ante Čačić uoči putovanja u Eskisehir, gdje u utorak u 20.45 sati Hrvatska igra protiv Turske. 

Zbog lakše ozljede zadnje lože Ivan Rakitić neće igrati protiv Turske, dok će Mario Mandžukić, koji ima četiri šava, vjerojatno biti na raspolaganju izborniku.

- Previše bi riskirali ako bi Rakitić ušao u nova naprezanja. Što se tiče Mandžukića, poznavajući njega stisnut će zube i biti na raspolaganju - kazao je Čačić.

Ukrajina je u subotu na domaćem terenu svladala Tursku sa 2-0, a dvostruki strijelac bio je Andrij Jarmolenko, u 18. i 42. minuti. No, oba gola su sporna. Prvi je postignut iz zaleđa, dok je kod drugog pogotka asistent Jevhen Konopljanka prešao s loptom korner-liniju prije negoli je dodao Jarmolenku.

- Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No, puno će se pitati nas i mnogo će ovisiti o tome kako ćemo se postaviti i kako ćemo ući u utakmicu. Imamo kvalitetu, imamo motiv. Toliko koliko je utakmica važna njima, važna je i nama, a svaki bod je korak bliže Rusiji - zaključio je Čačić.

Nakon sedam utakmica, tri kola prije završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, Hrvatska je sa 16 bodova vodeća u skupini I, s dva boda više od drugoplasirane Ukrajine. Treći je Island sa 13 bodova, četvrta Turska sa 11, peta Finska sa 4, a posljednje Kosovo s jednim bodom.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • jerry6892 04.09.2017.

    Nesto puno se se.re po rakiticu da je ovakav, da je onakav. Zaboravili ste njegov veliki doprinos ovoj reprezentaciji nekako pre rano, mozda nekad i izgleda lose dok igra al on je jedan od nasih dragulja i prema njemu se trebamo ponasat tako! Raketa oporavi se brzo ova ekipa te triba, nije isto bez tebe! Ja bih dao 3 mandzukica za 1 zdravog rakitica.

  • 04.09.2017.

    Ne razumijem...imaš Kramarića i Kalinića pa čak i Santinija i ti ideš stavljati ozljeđenog Manđukića???...Pa stavi ga na klupu za "nedaj Bože" za zadnjih 15-20 minuta ako bude trebalo....Dobro je onaj lik stavio nick "serviseronja"...

  • razumni...not 04.09.2017.

    Tu je razlika između mandze i Rakitića, evo ako se netko sjeća neka mi pliz odgovori kada je rakitic zadnji puta odigrao dobru utakmicu za hrvatsku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare