To je to što me zanima!

'Ne bih se oprostio da u Rusiji nismo napravili takav rezultat'

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić dao je ekskluzivan intervju za Novu TV u kojem je govorio o karijeri nakon odlaska iz reprezentacije, o igrama u Juventusu i odnosu s Cristianom Ronaldom
Vidi originalni članak

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo."

Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.

Mario Mandžukić (32) igra sjajno u talijanskom velikanu Juventusu, a njegovi golovi zasigurno nedostaju i hrvatskoj reprezentaciji. Nazočio je utakmici Hrvatske i Španjolske na Maksimiru kada mu je HNS uručio uokviren dres s njegovim prezimenom i brojem 89 jer se zaustavio na toliko nastupa. Mogao je skupiti i koji više, ali...

- Da u Rusiji nismo napravili ovakav rezultat sigurno se ne bi oprostio, ali ovako sam shvatio da smo došli do svog vrhunca i ja sam ispunio svoje osobne ambicije - rekao je Mandžo u razgovoru za Novu TV.

Bilo mu je iznimno drago što ga je HNS pozvao na svečanost uručenja spomenutog dresa.

- Svakako sam mislio doći pogledati utakmicu, a kada me HNS pozvao bilo mi je još draže.

Nakon poraza u Španjolskoj počelo se nagađati o njegovu povratku u kockasto. Navijači su za...

- Godi čuti to, ali ja sam svoje napravio. Od djetinjstva sam htio nešto veliko s Hrvatskom napraviti i da nismo uspjeli u Rusiji, igrao bih i dalje. Jedini mi je cilj bio uveseliti sve Hrvate, a sad je vrijeme za nove dečke - rekao je Mandžo.

Iako je otišao iz reprezentacije i dalje i 'unutra'.

- Sve utakmice gledam preko televizije, a i u stalnom sam kontaktu s nekadašnjim suigračima.

Hrvatska javnost već mjesecima traga za konkretnim imenom koji će zamijeniti Mandžukića u reprezentaciji. Mandžo ne zna tko bi to mogao biti.

- To mi je teško pitanje, kad sam ja počeo igrati u reprezentaciji ulazio sam s klupe, dobivao po 15-20 minuta. Tko god to bude treba mu dati podršku, a s vremenom ćemo otkriti tko je pravi - uvjeren je napadač Juventusa.

U Italiji mu je sjajno, a nasmijao se na pitanje o tome sluša li ga Portugalac Cristiano Ronaldo.

- Slušaju me svi, imamo sjajnu momčad i sjajna smo klapa na i van terena. Svi me vole, a da nije tako sigurno ne bi bio četiri godine tamo. Poštuju me svi u klubu - kaže bivši hrvatski reprezentativac koji je u redove Juventusa stigao iz Atletico Madrida.

Njegove dobre utakmice ga vesele, ali najbitniji mu je rezultat momčadi.

- Meni je samo važno da pobjeđujem s Juventusom i da nam ide dobro na svim frontovima. Golovi me vesele, ali rezultati su najbitniji - rekao je Mandžukić koji je za Juve zabio pet glova i dodao dvije asistencije ove sezone.

 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Izabran 17.11.2018.

    Manđo otišao baš na svoj način... bravo majstore za sve... Jedan je Mandžukić Mario!

  • flori 16.11.2018.

    Čovjek je odigrao dva svjetska i dva europska prvenstva, osvojio je srebro na Spu sa zemljom od 4mil. stanovnika i otišao kao Bog u reprezantivnu mirovinu!Vjerujem da će još mnogo napraviti u klupskom nogometu tek mu je 33,nadam se da će otići bar jednu sezonu u englesku da ga vidimo i tamo!

  • contreras 16.11.2018.

    Kao da je tek sad nogometno sazrio mogao je bar dat jo2 3god

Komentiraj...
Vidi sve komentare