To je to što me zanima!

Mandžukić je zabio Empoliju, Inter sedmi put pobijedio 1-0

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zabio je za Juventus u pobjedi nad Empolijem, dok je dvojac u Interu, Perišić i Brozović, izbio na vrh još jednim 1-0
Vidi originalni članak

Čini se da je postavljanje na klupu Marija Mandžukića u proteklih nekoliko utakmica bio motiv više za hrvatskog reprezentativca da se dokaže od prve minute na gostovanju kod Empolija pa je napadač Juventusa bio strijelac u nedjeljnoj pobjedi 3-1.

Mandžo je zabio za izjednačenje (1-1) u 32. minuti. Bio je to klasičan njegov gol. Sami Khedira poslužio ga je na petercu, a hrvatski napadač uklizao je na loptu i, uz malo sreće, poslao je u mrežu. Bio mu je to drugi prvenstveni gol nakon onog Atalanti te četvrti ukupno u službenim utakmicama (po jedan u Ligi prvaka i superkupu). U svim tim utakmicama Juve je pobijedio.

Empoli je poveo u 19. minuti golom Massima Maccaronea, a preokret i vodstvo "stare dame" šest minuta nakon Mandžukićeva gola zasluga je Patricea Evre. Konačan rezultat i slavlje Allegrijevih za pomak na sedmo mjesto donio je Paulo Bruno Dybala šest minuta prije kraja.

U ranijem terminu od 12:30 nogometaši Intera slavili su na gostovanju kod Torina 1-0, što im je bila sedma pobjeda u sezoni tim rezultatom od osam ukupno u 12 dvoboja. Ovaj put junak "nerazzurra" bio je Geoffrey Kondogbia prvijencem u 31. minuti koji je njegovu sastavu omogućio ostanak na vrhu poretka.

Inače, Mancinijev sastav bio je daleko podređeniji protivnik, Torino je bio bolji u svim statističkim pokazateljima osim u golovima i obranama, gdje je ponovno klasu pokazao Samir Handanović, golman Intera. Oba hrvatska interista utakmicu su počela s klupe za pričuve. Marcelo Brozović tamo je ostao do kraja dvoboja, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 67. minuti.

Derbi kola, ogled Rome i Lazija na Olimpicu, pripao je "vučici" koja je tako ostala bod iza Intera na drugom mjestu ljestvice. Edin Džeko zabio je za vodstvo Rome već u desetoj minuti iz penala kojega je sam i izborio, a konačan rezultat u 63. minuti nakon kontre postavio je Gervinho.

Serie A, 12. kolo:

  • Torino - Inter 0-1
  • Empoli - Juventus 1-3
  • Frosinone - Genoa 2-2
  • Sassuolo - Carpi 1-0
  • Palermo - Chievo Verona 1-0
  • Roma - Lazio 2-0
  • Napoli - Udinese 1-0
  • Sampdoria - Fiorentina 0-2
Idi na 24sata

Komentari 38

  • donandres 09.11.2015.

    Ovaj Mancini mi stvarno nikako nije jasan, stalno nešto rotira, mijenja, pa do kada više, pusti palacio na klupu, za drugo i nije a daj nam perišića i jovetića na teren, jovetić je stroj a ne igra

  • MrDick 09.11.2015.

    Naravno sad će mario u prvi plan, tko hebe nikolu i što momak radi i šuti, i nije medijski napuhan..

  • tomicalomica 09.11.2015.

    Trpaj Mandjo caree

Komentiraj...
Vidi sve komentare